Petr Bednář přechází do VLP, bude řídit digitál

pondělí, 11. ledna 2016, 11:17 Lidé MediaGuru

Významná personální změna ve vedení online médií. Vltava-Labe-Press získává Petra Bednáře.

Stávající ředitel divize Online vydavatelství Mladá fronta Petr Bednář přechází do vydavatelské skupiny Vltava-Labe-Press. Od 1. února 2016 zde nastupuje na pozici ředitele digitální divize, přiblížil na dotaz MediaGuru.cz generální ředitel VLP Michal Klíma. Petr Bednář nastupuje na nově zřízený post, VLP zatím digitální divizi ve své struktuře nemá.

Petr Bednář má mít na starosti všechna online média skupiny, a to jak deníkové části (VLP), tak i magazínových médií (Astrosat Media). Po technologické stránce zajistí i Tablet Media (týdeník Dotyk). Po obsahové stránce však zůstává Tablet Media v kompetenci Evy Hanákové.

Petr Bednář je zkušený profesionál v oblasti online médií. V Mladé frontě působí v čele online divize přes sedm let, předtím pracoval v internetové televizi Stream.cz, byl také šéfem online médií tehdejšího vydavatelství Ringier ČR (dnes Czech News Center).

Vedle ředitele digitální divize navíc VLP nově obsazuje i post ředitele distribuce. Od 1. března se jím má podle našich informací stát Josef Moravec, který v současnosti řídí distribuci ve společnosti Economia, kam přišel na podzim předloňského roku ze skupiny Mafra.

Jak už jsme informovali v minulém týdnu, novou tváří ve VLP je také Zuzana Tylčerová, která má ve VLP na starost zahraniční obchod v oblastech inzerce a tiskáren.

-mav-