Druhá řada Případů 1. oddělení předčila první

středa, 24. února 2016, 10:45 TV MediaGuru

Divácký zájem o druhou řadu kriminálního seriálu, který vychází ze skutečnosti, byl vyšší než předloni.

Druhou řadu seriálu Případy 1. oddělení sledovalo v průměru necelých 1,8 mil. diváků starších 15 let (1,78 mil.), podíl na sledovanosti dosáhl 40,6 %. Znamená to, že druhá řada seriálu byla ještě úspěšnější než řada první, kterou Česká televize vysílala v roce 2014. Průměrná sledovanost první řady představovala více než 1,5 mil. diváků s podílem 34 %.

Případy 1. oddělení II. jsou tak nejsledovanějším seriálem současnosti na českých televizních obrazovkách. Závěrečný díl druhé řady se dotkl hranice 1,9 mil. diváků. Paradoxně nejnižší sledovanost měl úvodní díl s průměrnou sledovaností 1,65 mil. diváků, polovina z odvysílaných dílů druhé řady se pohybovala na hranici 1,8 mil. a vyšší.

Vývoj sledovanosti (tis. osob), Případy 1. oddělení II., 4.1.-22.2. 2016, 15+

Pripady_sledovanost

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere

Druhá řada kriminálního seriálu Případy 1. oddělení navázala na první řadu. Nová série hlouběji odkrývala profesní vztahy a zákulisí práce policejního týmu. Kromě vyšetřovatelů známých z první série (Ondřej Vetchý, Boleslav Polívka aj.) přibyla i nová postava, kterou ztvárnil Igor Chmela. Druhá řada měla osm dílů, zaměřila se na mediálně známé události. Vysílala se opět na kanále ČT1 v pondělním hlavním vysílacím čase.

-mav-