Equa Bank se chce odlišit pohádkovým konceptem

úterý, 09. února 2016, 09:58 Reklama MediaGuru

Po dvou a půl letech mění Equa Bank komunikační koncept, novou tváří je Roman Vojtek.

Equa Bank se po dvou a letech rozhodla pro změnu komunikačního konceptu. Od středy 10. února spouští novou pohádkovou kampaň, pod níž je podepsána agentura Proboston Creative. Tváří kampaně se stal Roman Vojtek. „Smyslem využitého konceptu pohádek je odlišit se od komunikace ostatních bank a finančních institucí a představit přátelskou formou naše jednoduché a výhodné finanční produkty. Lidé mají pohádky spojeny s pozitivními emocemi, a proto věříme, že tímto propojením budeme Equa bank prezentovat jako přátelskou, otevřenou a důvěryhodnou banku,“ popsala marketingová ředitelka Henrieta Arslanová. „Nejsme žádnou chladnou bankovní institucí, proto opouštíme informativní tón komunikace a nově se více zaměříme na budování značky,“ dodala.

Dlouhodobý koncept bude představen zejména v televizi a na internetu. Stylově kampaň využívá jak dobovou atmosféru pohádek, tak moderní prvky. „Důvodem bylo vytvořit vlastní rukopis, v němž si budou diváci moci nacházet stále něco nového,“ popisuje Přemek Ponáhlý z režisérského dua Wolfberg, které tvoří dohromady s Janem Kalvodou. Kostýmy, pod nimiž je podepsán Josef Čechota, tak kombinují pohádkové šaty se slunečními brýlemi, hudebními sluchátky či céčky. Do zámeckého prostředí se dostává bankomat i fotoaparáty, v chaloupce se uklízí s plastovým kyblíkem v ruce a perníkovou chaloupku osvětluje neonový nápis. Inspirací byly pohádky Šíleně smutná princezna nebo Tři veteráni.

EquaBank4

Equa Bank_hypoteka

Připraveno je celkem pět spotů, v nichž Roman Vojtek vystupuje v roli vypravěče i „bankéře“, který se v příběhu objeví vždy v pravý čas. Od 10. února budou nasazeny na stanicích skupiny Nova, Prima, Barrandov, Atmedia a Óčko první dva spoty na podporu běžného účtu a výběru z bankomatů zdarma, které se tematicky opírají o pohádky Dvanáct měsíčků a Perníková chaloupka. O týden později půjde do vysílání další spot, tentokrát na Minutovou půjčku, který pracuje s motivem neochotného kouzelníka. Další dva spoty, se zaměřením na úvěrové produkty, budou využity později.

„S novým kreativním konceptem přicházíme v roce, který by pro nás měl být zlomový. Letos bychom se poprvé měli dostat do černých čísel,“ říká Henrieta Arslanová. V současnosti má Equa Bank přes 180 tisíc klientů, po celé České republice provozuje 59 obchodních míst.

Produkci kampaně zajistila společnost Savage. Pod fotografiemi je podepsán Bohouš Pospíšil. Za kamerou stál Alexandr Šurkala. Natáčelo se na Kokořínsku, v Českém ráji, Řeporyjích a Průhonicích.

-stk-