Obchodním ředitelem VLP je Petr Marek

pondělí, 29. února 2016, 16:50 Tisk, Lidé MediaGuru

Vydavatelská skupina Vltava-Labe-Press oznámila i další změny ve vedení.

Obchodním ředitelem vydavatelské skupiny Vltava-Labe-Press (VLP) se od 1. dubna stane Petr Marek (na titulní fotografii). Jde o avizovaný příchod manažera do čela obchodu, kterým VLP kompletuje obsazení svých řídících postů.

Petr Marek byl dlouholetým členem vedení ve vydavatelství Mafra zodpovědným za obchod. Od roku 2007 byl jako člen představenstva odpovědný za řízení a rozvoj společnosti Mafra a jejích dceřiných společností. Naposledy pracoval jako výkonný ředitel ve vydavatelství Strategic Consulting.

Od 1. března pak nastupuje na pozici ředitelky pro finanční a strategické řízení Dominika Kalinová. Je zástupcem akcionáře v řídících strukturách, působila v Pentě na pozici investičního manažera, kde měla na starosti akvizice a řízení projektů AB Facility a Aero Vodochody.

Dominika Kalinová
Dominika Kalinová, foto: VLP

Jak už jsme informovali, na pozici ředitele distribuce přichází od března Josef Moravec. Naposledy pracoval v Economii, před tím ve skupině Mafra. Eva Hanáková, šéfredaktorka Dotyku, se stala zástupkyní generálního ředitele pro obsahové strategie.

Eva Hanáková.
Eva Hanáková, foto: VLP
Josef Moravec, foto: VLP
Josef Moravec, foto: VLP

„Mým cílem je, aby ve vydavatelství Vltava-Labe-Press pracovali profesionálové z mediální branže a těmi Eva Hanáková, Petr Marek a Josef Moravec bezesporu jsou. Jejich úkolem je zvýšit obsahovou úroveň, inzertní výnosy i čtenost Deníku. Dominika Kalinová je už od listopadu členkou představenstva VLP a bude odpovídat za akviziční a rozvojové projekty,“ uvedl Michal Klíma, generální ředitel VLP.

-mav-