Sociální síť Instagram změní řazení příspěvků

středa, 16. března 2016, 10:43 Internet & Mobil MediaGuru

S úpravou řazení příspěvků přichází další sociální síť. Po Twitteru je to Instagram.

Obrazová sociální síť Instagram přestane řadit příspěvky čistě podle chronologického klíče a podobně jako mateřský Facebook začne zobrazování postů řídit podle vlastního algoritmu. Zástupci sítě to oznámili tento týden v blogovém příspěvku s tím, že novinka začne fungovat během následujících měsíců.

Instagram změnu zdůvodňuje výrazným růstem počtu sdílených fotografií a videí. Uživatelům tak často unikají příspěvky, které by je mohly zajímat. Konkrétně Instagram v prohlášení uvádí, že lidé minou v průměru 70 procent obsahu, který jejich feedem projde. To se má s novým řazením změnit.

„Pořadí fotek a videí ve feedu bude založeno na pravděpodobnosti, že vás bude daný obsah zajímat, na vztahu s autorem příspěvku a na aktuálnosti postu,“ uvádí Instagram ve svém prohlášení a změnu ilustruje na konkrétním příkladu: „Pokud bude vaše oblíbená kapela sdílet video ze včerejšího nočního koncertu, příspěvek na vás počká, dokud nevstanete.“

Instagram tak upouští od chronologického řazení příspěvků podobně jako nedávno Twitter. Pro obě sítě byla přitom absence jiného algoritmu dosud charakteristická.

-kmc-