Vydavatel Parlamentních listů má zájem o Praha TV

úterý, 08. března 2016, 09:15 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Společnost Our Media plánuje tvorbu vlastních pořadů. Chce koupit třetinu ve společnosti Praha TV.

Společnost Our Media, vydávající Parlamentní listy, podala žádost na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o schválení vstupu do společnosti Praha TV. Pokud ke schválení dojde, Our Media získá třetinový podíl, a nahradí tak dosavadního spoluvlastníka Polar televize Ostrava. Dalšími spoluvlastníky zůstanou současný ředitel společnosti Přemysl Svora a Československá filmová společnost podnikatele Leoše Pohla.

„Třetinový vstup do Praha TV pro společnost Our Media především představuje platformu pro spolupráci při tvorbě pořadů pro ParlamentníListy.cz. Chceme mít pro rozvoj TV stabilního partnera. Připravujeme vlastní pořady, které bychom během několika měsíců rádi realizovali ve spolupráci s touto televizí,“ říká předseda představenstva Our Media Jan Holoubek.

Společnost Our Media vlastní mediální podnikatel Michal Voráček a Ivo Valenta, senátor a majitel Synot Ligy. Server Parlamentní Listy zahájil svou činnost v roce 2010, první data o návštěvnosti z jednotného výzkumu NetMonitor jsou k dispozici od dubna 2011. Od té doby se návštěvnost serveru zvýšila téměř trojnásobně. Průměrná měsíční návštěvnost se pohybuje nad úrovní 0,5 mil. reálných uživatelů (zdroj: NetMonitor).

Praha TV svým terestricky šířeným signálem pokrývá hlavní město Prahu a podstatnou část středních Čech, což představuje přibližně 1, 8 milionu potenciálních diváků. Zaměřuje se na zprávy z jednotlivých městských částí a z celého hlavního města Prahy, programovou nabídku doplňuje dokumenty.

-stk-