Aktuálně.TV testuje YouTube a uvažuje o virtuální realitě

úterý, 05. dubna 2016, 07:30 Internet & Mobil MediaGuru

Videoplatforma Aktuálně.TV chce dál rozšiřovat své distribuční kanály.

Platforma Aktuálně.TV, která sdružuje videoobsah vytvářený společností Economia, pracuje na dalším rozšíření své distribuce. V současnosti testuje kanál YouTube a plánuje vstoupit na další platformy. Na nedávné konferenci TVCon představil záměry Aktuálně.TV Štěpán Svoboda, head of digital content ve společnosti Economia.

Kombinace různých distribučních kanálů a atraktivního obsahu má vytvářet optimální mix. Aktuálně.TV nejnověji testuje možnosti YouTube, první testy údajně vypadají nadějně. „Učíme se Facebook, v hledáčku máme Periscope, přemýšlíme nad Snapchatem, abychom oslovili i nastupující generaci, díváme se do smart TV," uvedl Svoboda. Připomněl rovněž, že Aktuálně.TV se rozšiřuje i do IPTV společnosti O2 a jedná také s kabelovými operátory.

Do budoucna pak očekává zvyšující se roli personalizace a virtuálních asistentů, kteří obsah třídí. „Zajímavá je virtuální realita, kde plánujeme aktivity, jak vyrábět obsah. Začíná být o to zájem, a proto přemýšlíme, jak virtuální realitu představit," řekl s tím, že dobrý obsah si bude hledat příjemce. Obsahová nabídka se zvyšuje a spotřebitelé mají k jeho konzumaci jen omezený čas. Z inzertního hlediska považuje Aktuálně.TV za zajímavou formu RTB reklamy (real time biding).

Aktuálně.TV v polovině března oznámila zařazení svých videopořadů do nabídky digitální televize O2 TV. Týká se to například DVTV, rozhovorů Daniely Drtinové a Martina Veselovského, satirického pořadu Petra Čtvrtníčka či magazínu o technice Tech News. DVTV představuje v rámci Aktuálně.TV polovinu celkových přehrání.

-mav-

-