Media Bohemia získala většinu portálu Bezrealitky.cz

pondělí, 04. dubna 2016, 10:10 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Skupina Media Bohemia Daniela Sedláčka ovládla 51% podíl v realitním portálu Bezrealitky.cz. Daniel Sedláček do projektu vstupuje skrze MMS Digital, která se ve skupině soustředí na rozvoj e-commerce a provozuje e-shopy jako Cestuj.cz, UrbanStore.cz, či Firmanazazitky.cz. MMS Digital ovládnutím Bezrealitky.cz rozšiřuje svůj záběr o novou oblast prodeje a pronájmu realit.

Bezrealitky.cz se zaměřují na zprostředkování prodeje a pronájmu nemovitostí přímo mezi majiteli a zájemci. Od vstupu silného partnera na poli e-commerce si Bezrealitky.cz slibují přístup k novým zdrojům a know-how, které umožní změnit filozofii nabízených on-line služeb s cílem rozhýbat stojaté vody realitního byznysu v ČR.

Pro společnost MMS Digital jde o vstup do nové oblasti e-commerce. „Na realitním trhu vidíme velký potenciál právě v růstu doplňkových služeb pro ty, kteří řeší prodej, či nákup nemovitosti, ale z různých důvodů nevyhledávají služeb realitních kanceláří,“ vysvětluje Jan Fahoun, jednatel MMS Digital. „Vstupem MMS DIGITAL získávají Bezrealitky i zázemí a podporu jednoho z největších mediálních domů. Připravujeme již rozsáhlou marketingovou kampaň, která podpoří novou podobu portálu a nabídku nových služeb na rádiích naší skupiny a internetu,“ doplňuje Jan Fahoun.

Dalším novým partnerem se stala skupina Rockaway. „Vstupujeme do projektů, které tradičním oblastem nabízejí online alternativu a to je i případ Bezrealitky.cz, ty do prostředí konzervativních realitních kanceláří přinášejí svěží přístup. Navíc reality obecně vnímáme jako segment, který má internetu stále velký nevyužitý potenciál,” komentuje vstup Michaela Papežová, tisková mluvčí skupiny Rockaway.

Menšinový podíl si ponechal dosavadní vlastník Bezrealitky.cz společnost Genesia Investment.

-stk-