Mladá fronta uvedla web Euro.cz, oddělil se od E15

pondělí, 18. dubna 2016, 13:05 Internet & Mobil MediaGuru

Vydavatelství Mladá fronta spustilo nový ekonomický server Euro.cz.

Vydavatelství Mladá fronta a ekonomický týdeník Euro spustily nový portál Euro.cz. Portál Euro.cz vznikl na základech tištěného týdeníku Euro, který je vlajkovou lodí vydavatelství Mladá fronta. Dosud byl server Euro součástí portálu E15.cz, od něho se ale oddělil.

Euro.cz má ambici rozšířit stávající cílovou skupinu čtenářů, uvedla společnost v oficiálním oznámení. „Portál je přehledně rozčleněn do vyprofilovaných šesti sekcí Byznys, Politika, Miliardáři, Light, Blogy a TV. Součástí portálu je i názorová rubrika Blogy s kvalitními komentáři,“ řekl Michal Půr, šéfredaktor pověřený řízením divize Euro. Euro.cz je responzivní, přizpůsobí se tabletům i chytrým telefonům.

Součástí serveru je i internetová televize Euro TV. Multimediální on-line pořad Euro TV má formu moderované debaty. Diskusemi provází například Miroslav Zámečník, Petr Holec a Jan Novotný. Pořad Euro TV se natáčí v televizním studiu vydavatelství Mladá fronta, jeho délka je 20 až 30 minut, nasazuje se třikrát do týdne. Na webu Euro.cz jsou umístěny i tematické video reportáže. V dubnové premiéře Euro TV se jako první hosté diskuse objeví ředitel pražské ZOO Miroslav Bobek, šéfkuchař Radek David a primátorka Adriana Krnáčová.

Sekce Euro.cz zaznamenala v rámci portálu E15.cz v letošním březnu průměrné měsíční návštěvnosti 102 tis. reálných uživatelů (návštěvnost jen z PC), 27 tis. přišlo na web z mobilů a 17 tisíc RU z tabletů (zdroj: NetMonitor).

Mladá fronta v oficiálním oznámení o startu serveru Euro.cz nekomentovala vyčlenění serveru Euro z portálu E15.cz. Neoficiálně se předpokládá, že změna souvisí s rozdělením aktiv vydavatelství Mladá fronta. Část mediálních aktivit spojená mj. s deníkem E15 a serverem E15.cz přechází k novému majiteli, zatímco týdeník Euro zůstává ve vydavatelství Mladá fronta.  

-mav-