Z Reflexu má odejít šéfredaktor Radek Bajgar

čtvrtek, 07. dubna 2016, 09:07 Lidé MediaGuru

Společenský týdeník Reflex opět připravuje změny ve vedení redakce.

Z vedení časopisu Reflex má odejít stávající šéfredaktor časopisu Radek Bajgar. Informaci přinesl server Mediahub.cz, podle kterého se novým šéfredaktorem stane stávající zástupce šéfredaktora Marek Stoniš. Server se odvolává na informace zevnitř společnosti Czech News Center, která je vydavatelem Reflexu.

Vedení vydavatelství se zatím ke změnám v čele společenského týdeníku oficiálně nevyjádřilo. Také server MediaGuru.cz adresoval ve středu dotaz ohledně personálních změn ve vedení redakce, zatím ale zůstal bez odezvy. Redakci by se podle našich informací měly změny oznámit na začátku příštího týdne.

Marek Stoniš se do vedení Reflexu vrátí, vedením časopisu byl pověřen už po odchodu bývalého šéfredaktora Pavla Šafra od května 2014 do února 2015. Radek Bajgar byl jmenován šéfredaktorem právě v loňském únoru. Z vedení časopisu tak odchází po ročním působení. Průměrný prodaný náklad časopisu dosáhl loni 59 tis. výtisků, což bylo srovnatelně jako v roce 2014. Čtenost se mírně snížila na 244 tis. čtenářů (-10 %).

Aktualizováno v pátek 8. dubna v 11:45: Společnost Czech News Center potvrdila odchod Radka Bajgara a jmenování nového šéfredaktora Marka Stoniše od 15. dubna 2016.

-mav-