Karin Vedrová nahradí Alenu Černou v řízení Bauer Media

úterý, 10. května 2016, 12:35 Lidé MediaGuru

Největší čistě magazínové vydavatelství opustí generální ředitelka Alena Černá.

Generální ředitelka Alena Černá odchází po necelých čtyřech letech z vydavatelské společnosti Bauer Media. Její nástupkyní se stane stávající výkonná ředitelka Karin Vedrová. Změna nastane s platností od 1. července 2016. „S Bauer Media budu nadále spolupracovat v roli poradní a konzultantské, řízení společnosti se ale vzdám,“ uvedla v rozhovoru pro MediaGuru.cz Alena Černá.

Karin Vedrová má dlouholeté zkušenosti s vydáváním magazínů a s vedoucími pozicemi v magazínových vydavatelstvích. Do Bauer Media přišla letos na začátku března na pozici výkonné ředitelky, když do té doby zastávala post jednatelky vydavatelství Astrosat Media. Před příchodem do Astrosatu řadu let působila v tehdejším magazínovém vydavatelství Sanoma Media. „Na převzetí pozice generální ředitelky Bauer Media jsme se s Alenou Černou domluvily už před mým příchodem do Bauer Media, jde o plánovaný krok,“ přiblížila Karin Vedrová.

Alena Černá odchází z manažerské pozice Bauer Media po pečlivých přípravách. „S majiteli jsme na tomto kroku dlouhodobě domluvení. Doporučila jsem svoji nástupkyni Karin Vedrovou, které po období 1. července budu k dispozici k případným konzultacím. Neodcházím za nějakou konkrétní nabídkou, rozhodnutí je čistě soukromé, chci se věnovat svým zálibám, na které dosud nezbýval čas,“ dodala.

Alena Černá se ve vydavatelské branži pohybuje přes dvacet let. Do Bauer Media přišla v září roku 2012, nejprve na post výkonné ředitelky. Pozici generální ředitelky zaujala po odchodu Jaromíra Skopalíka v srpnu 2013. Černá si ale prozatím ponechává místo v dozorčí radě distribuční společnosti PNS, ve které má Bauer Media podíl.

Jednatelem společnosti Bauer Media je nadále Witold Wozniak, personální změna se tak týká jen pozice generální ředitelky.

Bauer Media, vlastněná stejnojmennou německou společností, se za vedení Aleny Černé podařilo udržet pozici rozhodujícího čistě magazínového vydavatelství v Česku. Tržby společnosti v předloňském roce dosáhly téměř 700 mil. korun, zisk se vyšplhal až k 95 mil. Kč.

Celý rozhovor s Alenou Černou a Karin Vedrovou připravujeme.

-mav-