Programatická TV reklama se objevila i na Slovensku

neděle, 19. června 2016, 09:15 Slovensko MediaGuru

Reklamní banner přinesla televize Óčko v rámci přeshraničního vysílání.

Skupina Penta získala až po 15 měsících souhlas se vstupem do slovenského vydavatelství Petit Press, které je mj. vydavatelem deníku Sme. Programaticky cílený banner v televizním vysílání mířil poprvé i na slovenské diváky. Skupina CME nadále postupuje v řešení svých kanálů, které jsou v Česku a na Slovensku šířeny nelegálně, a televize Joj připravuje do vysílání historickou reality show. Ohlížíme se za právě končícím týdnem na slovenském mediálním trhu.

Telefonica O2 využila geografické cílení 

Slovenští diváci, sledující hudební televizi Óčko, měli možnost vidět první programatikcou televizní reklamu na Slovensku. Díky platformě HbbTV ji využila společnost Telefonica O2 SK. Díky geografickému cílení viděli slovenští diváci jako jediní banner podporující přístroj Huawei Y6 Pro.

Banner ve vysílání TV Óčko cílený na slovenské diváky.
Banner ve vysílání TV Óčko cílený na slovenské diváky.

Ze struktury Petit Press zmizí firma Namav

Slovenský antimonopolní úřad souhlasil se vstupem finanční skupiny Penta do vlastnické struktury slovenského vydavatelství Petit Press, které vydává kromě jiného celostátní deník Sme. Úřad udělil souhlas po 15 měsících, jde tak o nejdéle posuzovaný mediální transakci, napsal deník Sme.

Penta se v roce 2014 stala partnerem nového spolumajitele Petit Pressu, společnosti Namav. Ta by měla z vlastnické struktury v příštích týdnech zcela vycouvat. "Podíl v Petit Pressu bude zahrnutý přímo pod skupinu," citoval list manažera Penty pro externí vztahy Martina Danka.

Kromě listu Sme patří do portfolia vydavatelství také deníky Korzár a Új Szó, list The Slovak Spectator a síť regionálních novin My a Echo.

Podle Sme bude Penta moci schvalovat rozpočet a větší investice vydavatelství. Naopak pravomoc výběru generálního ředitele Petit Pressu zůstane jeho druhému dosavadnímu akcionáři, společnosti Prvá slovenská investičná skupina (PSIS).

Sme_sk

TV Joj chystá reality show Návštěvníci

TV Joj zahájila náborovou kampaň pro připravovanou novou reality show Návštěvníci, v rámci které se soutěžící ocitnou v 19. století a budou muset přežít v podmínkách odpovídajících této době. Vítěz si odnese 50 tis. euro. Historická reality show připomíná svým konceptem pořad Dovolená ve starých časech, který vysílala Česká televize a který soutěžící situoval do období protektorátu.

Navstevnici

CME: Soud vyhověl Markíze, Nova začne vypínat své kanály

Slovenský soud zakázal neoprávněné šíření slovenské stanice TV Markíza na českém území. Televizní stanice Markíza je totiž v České republice šířena bez souhlasu vysílatele. Markíza Slovakia tím získala první předběžné opatření z důvodu nelegálního šíření jejích programových služeb na území České republiky. Cílem tohoto postupu je zabránit nelegálnímu přenosu vysílaných programových služeb Markíza Slovakia mimo území Slovenské republiky. Pro české diváky proto Markíza nabízí od ledna 2016 stanici Markíza International.

2_Nova_Markiza

Podobná situace je i v případě stanic české skupiny Nova, které jsou bez jejího souhlasu šířeny na území Slovenska. Skupina Nova distributorům vysílá mezinárodní stanici Nova International. Se Slovenskou asociací pro kabelové telekomunikace (SAKT) se dohodla na šíření kanálu Nova International, Nova Sport 1 a Nova Sport 2 u operátorů, kteří jsou součástí této asociace (Antik Telecom, Digi Slovakia, DSI data, Orange Slovensko, Satro, Slovak Telekom či Swan). Zároveň se s asociací dohodla na postupném vypínání svých stanic na Slovensku. Jde o kanály TV Nova, Nova Cinema, Smíchov, Fanda a Telka. SAKT ale nesdružuje všechny operátory na Slovensku. S nimi Nova stále jedná. 

Ringier otevře svoji pobočku v Košicích

Ringier Axel Springer Slovakia otevře pod svojí značkou Azet.sk pobočku v Košicích. Chce zde zaměstnat především webdevelopery a vývojáře aplikací pro operační systémy iOS a Android. Práci chce nabídnout více než 30 zaměstnancům. Mají se věnovat primárně projektům z oblasti inzerce, které zastřešuje dceřiná společnost RAS SK United Classifieds.

Penta neuspěla s žalobou proti Denníku N

Finanční skupina Penta neuspěla s žalobou na vydavatele slovenského listu Denník N za jeho komentář o podnikání skupiny ve zdravotnictví. Rozhodl o tom bratislavský soud. Verdikt není pravomocný. Penta žádala soud, aby listu uložil povinnost uveřejnit opravu za komentář, ve kterém noviny psaly kromě jiného i to, že Penta po ovládnutí slovenské zdravotní pojišťovny Dôvera má například dobré podmínky vydělat ve zdravotnictví.

-mav-