Wagenknecht nastupuje jako novinář do Empresy

středa, 22. června 2016, 13:10 Tisk MediaGuru

Bývalý Babišův náměstek Lukáš Wagenknecht jde do Soukupovy skupiny Empresa Media.

Na novou pozici vedoucího analytika ekonomických událostí investigativního týmu vydavatelství Empresa Media nastupuje Lukáš Wagenknecht, bývalý první náměstek ministra financí. Investigativní oddělení má na starosti odbornou a technickou podporu redaktorů titulů vydavatelství.

„Média mě vždy přitahovala. A jsem rád, že se mohu stát součástí týmu, který stojí u vzniku dvou nejprodávanějších magazínů ve svém segmentu: Týdne a ekonomicko-politického magazínu Faktor S. Analytická práce v ekonomických tématech mě vždy bavila a jsem rád, že ji mohu nyní uplatnit zase v poněkud jiném prostoru,“ uvedl při nástupu Lukáš Wagenknecht.

Lukáš Wagenknecht působil u Andreje Babiše na ministerstvu financí od února 2014. V červnu 2015 byl však kvůli sporům s ministrem odvolán. Zkušenosti má také ze společnosti Deloitte.

„I v letošním roce pokračujeme v investicích do naší mediální skupiny, jejichž cílem je ještě více posílit naši pozici na trhu. Je dobré být z pohledu celkového zásahu třetím největším mediálním domem na trhu, ale naše ambice míří výš. Posilování investigativního týmu je z tohoto pohledu správným krokem, protože tento tým zajišťuje unikátní obsah, který je pro média klíčový. Lukáš Wagenknecht v průběhu své profesní kariéry prokázal své schopnosti. Věřím, že je uplatní i u nás,“ uvedl Jaromír Soukup, předseda představenstva Empresa Media.

Nově se investigativní tým má zapojit i do práce pro televizní skupinu TV Barrandov, pro kterou na podzim vznikne formát televizní publicistiky.

Nejde o prvního autora s politickými zkušenostmi, jehož služeb chce Empresa Media využít. V roce 2012 angažovala předsedu Věcí veřejných Radka Johna. Pro televizi Barrandov, která je součástí skupiny Empresa Media, připravoval televizní pořad.

-stk-, -mav-