Ohnivý kuře zakončilo jaro s více než milionem diváků

pátek, 08. července 2016, 08:15 TV MediaGuru

Seriál se stal nejúspěšnějším pořadem Primy v letošní jarní televizní sezóně.

První řada nového seriálu televize Prima Ohnivý kuře zakončila svoji jarní sezónu průměrnou sledovaností 1,01 mil. diváků starších 15 let (podíl 25,5 %). Šlo o nejsledovanější pořad Primy v letošní jarní sezóně. Potvrdily se i původní odhady, že seriál by mohl oslovit i mladší diváckou skupinu, než na kterou Prima dosud mířila. V nové obchodní skupině 15-69 dosáhl podíl pořadu 26,4 %, v ještě mladší skupině 15-54 podílu ve výši 25 %.

Pohled na sledovanost jednotlivých dílů seriálů ukazuje, že jeho sledovanost byla v průběhu jarní sezóny vyrovnaná. Nižší výsledek na začátku května (9.5. s výsledkem 826 tisíc) souvisel s posunutím startu seriálu na 21:40, a to kvůli hokejovému mistrovství světa. Jinak se sledovanost seriálu pohybovala kolem milionové hranice.

Vývoj sledovanosti seriálu Ohnivý kuře, jaro 2016, 15+ (tis.)

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere
Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere

Prima nabídla na jaře prvních 36 dílů. Vysílání seriálu zahájila dvěma díly 5. března, seriál poté pravidelně vysílala dvakrát týdně v pondělním a středečním prime-time. Vzhledem k tomu, že poslední díl, odvysílaný v červnu, uvedla jako závěrečnou epizodu před letní přestávkou, lze odhadovat, že nové díly seriálu Prima nabídne i v podzimní sezóně.

Další z letošních jarních novinek televize Prima, detektivní seriál V.I.P. vraždy, měl průměrnou sledovanost 946 tis. diváků (share 21,55 %). Loňský seriál Přístav pak na jaře průměrně vidělo 687 tis. diváků (share 17,74 %).

-mav-