Rapl odstartuje na konci srpna, půjde v pondělí

úterý, 09. srpna 2016, 16:50 TV MediaGuru

ČT i na podzim pokračuje s detektivními pondělky, představila novinku Rapl.

Koncem srpna bude mít v České televizi premiéru třináctidílný seriál Rapl, ve kterém se na obrazovku vrátí Hynek Čermák v roli detektiva Kuneše z cyklu Cirkus Bukowsky. Oproti původnímu projektu slibuje "více života". Ve vysílání zaplní pondělní prime-time, naváže tak na "detektivní pondělky", které ČT takto koncipuje už několik sezón. První díl odvysílá v pondělí 29. srpna od 20:00. Půjde tak v čase, který bude na televizi Prima vyhrazen pro seriál Ohnivý kuře a na televizi Nova kuchařské show MasterChef.

Major Kuneš, kterému hrozí nucený odchod policie, se v Raplovi dostává na stáž do Krušných hor. Měl by tu objasnit dva roky starou vraždu policistky, jejíž vyšetřování uvízlo na mrtvém bodě. Pohraničí, kde je kriminalita na jedné z nejvyšších úrovní v republice, před něj klade jeden případ za druhým.

"Snažili jsme se, aby příběh nebyl černobílý, aby obsahoval i určitou dávku humoru," uvedl po úterní novinářské projekci režisér a scenárista Jan Pachl. Poučil se na Cirkusu Bukowsky, ve kterém už s Hynkem Čermákem spolupracoval, stejně jako na koprodukčním filmu České televize Gangster Ka.

"Bylo to pro mě jako návrat domů," řekl ČTK Čermák, podle něhož "Kuneš vychází z osmdesáti procent z Čermáka". "To je vymyšlená figura. A protože jde o fyzicky náročnou věc, zvolili jsme variantu, že bude nejvíc podobný mně, abychom měli čas starat se o jiné věci než o herectví," dodal.

Celým seriálem se prolíná vyšetřování vraždy policistky Hany Wágnerové, v každé ze třinácti epizod navíc řeší Kuneš i další, samostatný případ. Seriál se až na několik dnů natáčel v Krušných horách.

V dalších rolích se objeví Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Miroslav Etzler, Lukáš Vaculík, Kristýna Frejová, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková či Stanislav Majer.

Seriál Cirkus Bukowsky vysílala ČT na podzim roku 2013. Šestidílný seriál umístila do druhého prime-timového okna od 21:30. V průměru ho sledovalo 570 tis. diváků starších 15 let při průměrném podílu 18 %.

-čtk-, -mav-

Foto: Česká televize