TV Joj vstoupí v září do Česka se stanicí Joj Family

čtvrtek, 25. srpna 2016, 10:36 TV MediaGuru

Slovenská skupina Joj spustí v Česku plnoformátový televizní kanál Joj Family.

Slovenská mediální skupina Joj Media House, která je mj. provozovatelem komerční televizní skupiny TV Joj, spustí v září v Česku další televizní kanál. Od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) získala licenci na vysílání "rodinné" stanice Joj Family. Podle zápisu z RRTV má být Joj Family plnoformátovým televizním programem s vysíláním 24 hodin denně. Hlavním vysílacím jazykem je slovenština.

Licenci konkrétně získala společnost Magical roof, kterou vlastní společnost Slovenská produkční. Licenci obdržela k šíření pomocí digitálního zemského vysílání a rovněž prostřednictvím kabelu a satelitu. JOJ Family, kterou distribučně zastupuje Axocom, bude dostupná v základních programových nabídkách operátorů a v DVB-T multiplexu MUX4. Obchodním zástupcem je společnost Atmedia.

Plnoformátové zaměření stanice a jeho distribuce pomocí DVB-T naznačuje, že Joj má zájem konkurovat zavedeným hlavním českým televizním kanálům. Skupina Joj je už v Česku přítomná se svým tematickým kanálem Joj Cinema, ten se však zaměřuje jen na část televizních diváků.

Joj Family má vysílat „to nejlepší z programové struktury TV Joj“ nepřetržitě sedm dní v týdnu. Do programu zařadí např. společné česko-slovenské formáty typu Česko Slovensko má talent, reality show Moje první dovolená, novou soutěžní show Uhodni můj věk či nové seriály Za sklem, Pravá tvář nebo Hotel.

JOJ Family

„Joj Family reaguje na vzniklý precedens vytvořený konkurenční mediální skupinou, která prosadila na území Česka dílčí zákaz vysílání svých free-to-air slovenských programů," uvedla v oficiálním oznámení. Konkurenční skupina CME spustila v Česku a na Slovensku stanice Nova International a Markíza International.

V multiplexu 4 bude Joj Family vysílat v SD rozlišení, v síti operátora UPC v HD rozlišení. Do své nabídky mají kanál v nejbližší době zařadit i satelitní operátor Skylink, O2, Nej TV, Smart Comp, Telly a postupně i další satelitní, kabeloví a IPTV operátoři.

Joj Group je druhým největším komerčním hráčem na slovenském televizním trhu. Do jejího portfolia patří TV stanice Joj, Plus, Wau, RiK, Ťuki TV, Joj Cinema a nejnověji i Joj Family.

-mav-

Aktualizováno 25.8. 2016 v 16:00 o nové informace o stanici Joj Family.