Na českém Twitteru mohou inzerovat i značky bez účtů

pátek, 30. září 2016, 13:45 Internet & Mobil MediaGuru

Httpool spustila reklamu pro značku Jaguar, která na Twitteru nemá svůj účet.

Firmy, které nemají na Twitteru svůj účet, a chtěly by promovat své tweety také uživatelům této sociálně sítě, tuto možnost získávají. Podle informací, které vyplývají ze zjištění MediaGuru.cz, už začala společnost Httpool promovat první tweety značky, která na Twitteru nemá otevřený účet. „Zatím je to pouze ve veřejném beta testování, ale umíme pustit na Twitteru reklamu i bez účtu,“ reagoval na náš dotaz Martin Vedej ze společnosti Httpool, která je oficiálním zástupcem Twitteru pro prodej reklamy nejen v Česku, ale i v dalších zemích střední a východní Evropy.

Klientem, jehož tweety se aktuálně na Twitteru objevují, je firma Jaguar Landrover Česká republika. Oficiálně je tento formát reklamy nazýván jako reklama bez profilu. Na rozdíl od klasicky promovaného tweetu není obrázek ani název v tweetu bez profilu klikatelný, to znamená, že tento profil nelze otevřít ani sledovat. U reklamního tweetu bez profilu také chybí typické interaktivní prvky (like, odpověď, retweet). Nový typ reklamního tweetu ale umožňuje např. proklik na cílovou stránku klienta, zhlédnutí videa nebo instalaci aplikace.

Reklamní tweet společnosti Jaguar.
Reklamní tweet společnosti Jaguar.
Porovnání tweetů firem s profilem(vpravo) a bez profilu (vlevo).
Porovnání tweetů firem s profilem(vpravo) a bez profilu (vlevo).

Httpool ČR je prvním subjektem v regionu střední a východní Evropy, který takový typ reklamy na Twitteru spustil. „Očekáváme, že reklama bez profilu zaujme především společnosti, které buďto vlastní profil nemají, nebo je pro ně příliš složité zajistit si použití globálního účtu pro lokální či regionální inzerci. Díky možnosti rozšíření zásahu mimo Twitter, do tzv. Twitter Audience Platform je toto ideální cesta k realizaci rychlých a účinných kampaní, které jsou nenáročné na kreativní zpracování, resp. využívají již existující materiál, např. video," přiblížil Martin Vedej, podle kterého mělo tento formát testovat několik velkých značek v Evropě a v USA.

-mav-