Penny Market uvádí nový koncept prodejen

středa, 07. září 2016, 14:42 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Penny Market představila koncem srpna první prodejnu v novém konceptu, který má připomínat tržiště. Hlavním cílem je přiblížit se k místním zákazníkům a vytvořit příjemnější a přátelskou atmosféru. Důraz je přitom kladen především na české výrobky a produkty regionálních dodavatelů.

První takovou prodejnou je Penny Lehovec v Kolbenově ulici na Praze 9. Všech svých 360 prodejen chce modernizovat v horizontu dvou let, plánovaná investice se pohybuje na hranici 100 milionů eur.

PENNY_Lehovec_4

PENNY_Lehovec_5

PENNY_Lehovec_1

PENNY_Lehovec_3

PENNY_Lehovec_11

Interiéru nové prodejny dominují dřevěné prvky a detaily. Novinkou jsou také zkratky mezi jednotlivými sekcemi a umístění sortimentu ve slepých uličkách, jež zákazníkovi mají umožnit snadnou a rychlou orientaci v nabídce zboží jedním pohledem. Dalšími prvky jsou například plochy určené dětem, které si přímo v prodejně mohou skočit panáka anebo se zabavit jednoduchými úkoly, zatímco jejich rodiče nakupují.

V souvislosti s novým konceptem mění Penny také svou korporátní identitu v podobě loga, POS materiálů a letáků. Jejich rozvržení je jednodušší a má zákazníkovi umožnit lepší orientaci v nabídce. „Prostřednictvím nového konceptu chceme povznést kulturu nakupování na příjemnou činnost v přátelském prostředí s lidmi, které znáte ze svého nejbližšího okolí a prodavači, na které se budete těšit,“ říká Zlata Ulrichová, vedoucí marketingu společnosti Penny Market. 

Potravinové výrobky, které splňují kritéria Česká potravina, budou v nabídce označeny českou vlajkou. Svou značku Česká kvalita, která se opakovaně nezamlouvala Státní zemědělské a potravinářské inspekci, tak Penny přestává používat. K zakoupení rovněž bude i nestandardní ovoce a zeleniny, které je v síti prodejen Penny od 15. srpna za zvýhodněnou cenu.

-stk-