StarDance letos odstartuje v sobotu 8. října

čtvrtek, 08. září 2016, 10:26 TV MediaGuru

Česká televize oznámila začátek startu letošní řady taneční soutěže a její obsazení.

Osmá řada taneční show StarDance zahájí na obrazovkách České televize v sobotu 8. října. První kanál ČT nabídne pořad od 20:00, a to po deset podzimních večerů. Letošní novinkou soutěže má být díl věnovaný současnému tanci nebo benefiční vydání StarDance pro Centrum Paraple.

V letošní StarDance vystoupí: herečky Jana Plodková, Kristýna Leichtová, Miluše Bittnerová, zpěvačka Anna K., kuchař Emanuel Ridi, herci Roman Zach a Zdeněk Piškula, mistryně světa v aerobiku Olga Šípková, lyžař Ondřej Bank a fotbalový internacionál Ladislav Vízek. Moderátory pořady jsou Marek Eben a Tereza Kostková.

V porotě usednou Zdeněk Chlopčík, Jan Révai, Tatiana Drexler a Radek Balaš.

Hlavním choreografem a poradcem je opět profesionální tanečník Jan Onder. Hudební doprovod obstará Moondance Orchestra Martina Kumžáka.

Na obrazovkách ČT se pořad objevil poprvé před deseti lety. "StarDance je největším zábavním fenoménem na světě, divákům přináší živý zážitek, což je typicky televizní věc," řekl novinářům generální ředitel ČT Petr Dvořák. 

StarDance patří k nejsledovanějším pořadům České televize. Sedmou řadu StarDance, kterou Česká televize vysílala loni na podzim, celkově sledovalo 1,4 mil. diváků starších 15 let, což znamenalo podíl na sledovanosti ve výši 36 % (soutěžní kolo a rozhodnutí, bez pořadu StarDance kolem dokola).

Účastníci osmé řady StarDance, foto: Česká televize
Účastníci osmé řady StarDance, foto: Česká televize
Anna K., foto: ČT
Anna K. a Marek Hrstka, foto: Česká televize
??????????????
Ondřej Bank a Kamila Tománková, foto: Česká televize
??????????????
Olga Šípková a Marek Dědík, foto: Česká televize

-mav-