Talent na Slovensku snížil odstup od Tvojí tváře

úterý, 20. září 2016, 15:00 Slovensko MediaGuru

Slovenským nedělním lídrem nadále zůstává Tvoje tvář, talentová show ale zvýšila podíl.

Soutěžní klání nedělních hlavních pořadů komerčních rivalů TV Markíza a TV Joj, který vyznívá pro prvně jmenovanou stanici, se v neděli 18. září dostal do vyrovnanější pozice. Pořad Tvoja tvár znie povedome (Markíza) se znovu stal lídrem večera, ale proti výsledkům z předešlé neděle svůj podíl snížil. Naopak TV Joj, která v neděli sází na talentovou show Česko Slovensko má talent, se podařilo podíl na sledovanosti snížit a stáhnout náskok vedoucí Tváře.

Podíl na sledovanosti (%) vybraných pořadů, neděle 18.9. 2016

pořad TV  datum čas share 12+ (%) mezitýdenní změna (pb.)
Tvoja tvár znie povedome Markíza 18.9.2016 20:33:17 28,4 -2,6
Česko Slovensko má talent TV Joj 18.9.2016 20:38:32 24,1 3,1

Pozn.: Změna uvedena v procentních bodech 

Tvoja tvár znie povedome (v Česku vysílaná pod názvem Tvoje tvář má známý hlas) patří k nejsledovanějším pořadům Markízy v letošní podzimní sezóně. Naopak za očekáváním zůstává dobrodružná reality show Ostrov.

Také pro TV Joj je talentová reality show stěžejním formátem podzimu a svému očekávání dostává. Méně úspěšné bylo uvedení reality show Návštěvníci, očekávání pak slibuje příchod programové novinky: původního detektivního seriálu Za sklem, který Joj odstartuje ve středu 28. září.

Veřejnoprávní STV se daří s prvním kanálem Jednotka narušovat zápolení komerčních konkurentů především v pátek, kdy vysílá pořad Milujeme Slovensko. Ten se uplynulý pátek stal pořadem večera s podílem na sledovanosti necelých 26 % (12+).

-mav-

Titulní foto: TV Joj