VLP přetáhla do diskuse politiky, kteří odmítli Mafru

čtvrtek, 01. září 2016, 11:49 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Skupina Penta využila možnosti a do diskuse získala politiky, kteří odmítli Mafru.

Společnost Vltava Labe Media (vlastní investiční skupina Penta), která vydává regionální Deník a provozuje stejnojmenný server Deník.cz, přetáhla předsedy politických stran do předvolební diskuse poté, co tito politici odmítli účast v diskusi organizované skupinou Mafra.

„Před letošními volbami zorganizuje Deník velkou předvolební diskusi předsedů hlavních politických stran. Předsedové, z nichž většina svou účast včera předběžně potvrdila, se sejdou v novém sídle vydavatelství v areálu Aviatica v pražských Jinonicích. Přímý přenos diskuse zajistí web Denik.cz a následně o ní bude rozsáhle informovat Deník v tištěné i internetové podobě," oznámila Vltava Labe Media s tím, že datum diskuse ještě upřesní.

Server Novinky.cz ve středu přinesl informaci, že lídři pěti politických stran se nezúčastní diskuse na serveru iDnes.cz. Citoval i ostrý výrok předsedy vlády Bohuslava Sobotky. „Je třeba věci nazývat pravými jmény. MF Dnes a Lidové noviny nejsou nezávislé noviny. Patří Andreji Babišovi, který je aktivně používá jako nástroj svého podnikatelského a politického vlivu a vede na jejich stránkách nepravdivé a účelové kampaně proti svým názorovým oponentům,“ uvedl Sobotka.

Účast v diskusi odmítl i šéf TOP 09 Miroslav Kalousek, podle kterého není Mafra neutrálním politickým prostředím. Ve stejném duchu odmítl účast i předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a také předseda ODS Petr Fiala. Nabídku k diskusi serveru iDnes.cz nevyužije ani předseda STAN Petr Gazdík.

Mediální skupina Mafra zveřejnila ve středu odpoledne stanovisko šéfredaktorky serveru iDnes.cz Nadi Petrové a šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla. Rozhodnutí politiků nepřijít do diskuse označila za marketingový tah Miroslava Kalouska. „Navzdory této zjevně koordinované politické akci se MF Dnes nenechá zatáhnout do politických her a dál bude informovat o politice tak, jak je tento list zvyklý – otevřeně a objektivně,“ uvedl Plesl.

-mav-