MTG: Prima ve třetím čtvrtletí rostla dvouciferně

čtvrtek, 20. října 2016, 11:20 TV MediaGuru

Spolumajitel televizní skupiny Prima oznámil výsledky za třetí kvartál roku 2016.

Dvouciferný nárůst obratu si ve třetím čtvrtletí letošního roku měla připsat tuzemská televizní skupina Prima. Vyplývá to z oznámených výsledků mateřské společnosti MTG, která je polovičním vlastníkem televize. Konkrétní výši růstu ale zpráva MTG nezmiňuje. "Jak Bulharsko, tak Česká republika vykázaly dvouciferný růst a vyšší zisky," konstatuje na úvod zprávy o výsledcích třetího kvartálu 2016 prezident MTG Jørgen Madsen Lindemann. Také reklamní TV trhy v uvedených zemích a v Pobaltí měly podle zprávy MTG růst.

Česká republika je společně s Bulharskem řazena do divize International Entertainment, která celkově ve třetím čtvrtletí zaznamenala nižší obrat v meziročním srovnání o 16 % (celkem 690 mil. SEK). Důvodem je prodej televizních aktivit MTG v Rusku, Maďarsku a také na Ukrajině.

Celkové tržby MTG byly ve třetím čtvrtletí meziročně vyšší o 8 %, když celkově dosáhly 4,126 mld. SEK. Čistý zisk MTG ve třetím čtvrtletí představoval 93 mil. SEK. Za prvních devět měsíců letošního roku se firmě podařilo zvýšit obrat o 5 % na 12,3 mld. SEK (34,3 cca mld. Kč), za tři letošní čtvrtletí je ale firma ve ztrátě -531 mil. SEK (cca 1,48 mld. Kč). 

-mav-