Lagardere má grant Googlu, přinese Youradio News

pátek, 18. listopadu 2016, 08:00 Internet & Mobil, Rádio MediaGuru

Lagardere přijde díky grantu od Googlu s personalizovanými zprávami Youradio News.

Společnost Lagardere Active ČR, která mj. provozuje rádia Frekvence 1, Evropa 2 či Zet, získala od společnosti Google grant ve výši 170 tis. euro (cca 4,6 mil. Kč), a to pro svůj nový projekt Youradio News. Uživatelům má poskytnout zpravodajský servis z pěti hlavních oblastí – ekonomie, byznys, politika, věda a kultura. Stejně jako už existující hudební Youradio má být i zpravodajské Youradio News personalizované.

Google ve čtvrtek vyhlásil výsledky druhého grantového kola inovačního fondu Digital News Initiative, českým výhercem se stala právě Lagardere, resp. Regie Radio Music.

„Prostřednictvím dotace Google bychom rádi vytvořili unikátní produkt na českém trhu. Na základě technické platformy, respektive doporučovací technologie Youradio jsme připraveni vytvořit aplikaci s obsahem zpravodajského charakteru. Aplikace tak bude například zahrnovat personalizované zpravodajství, exkluzivní rozhovory, podcasty pro každého posluchače. Díky doporučovací technologii budeme na základě historie poslechu a interakce posluchače při příštím poslechu umět doručit jen ta témata, která pro něj budou naprosto relevantní,“ přiblížil MediaGuru.cz Ondřej Musil, produktový manažer Youradio.

Cílovou skupinou Youradio News mají být zejména studenti a lidé v manažerských funkcích, chce ale oslovit i širokou veřejnost. „Navíc prostřednictvím našich rádií jako je Evropa 2, Frekvence 1 nebo  Zet, budeme schopni aplikaci propagovat u cílové skupiny,“ dodal Musil.

V rámci druhého grantového kola Digital News Initiative investuje Google 150 milionů eur, které jsou určeny pro evropské producenty mediálního obsahu. Teď z ní rozdělila 24 mil. euro, které pomůžou 124 projektům ve 25 zemích Evropy.

První výzvu pro přihlášky Google otevřel v říjnu 2015 a první vítězné projekty oznámil letos v březnu. Mezi nimi uspělo i pět českých projektů, které si rozdělily téměř 800 tisíc eur.

Služba Youradio byla uvedena v podobě hudební aplikace v listopadu 2013. Uživatelům nabízí možnost výběru interpretů a složení vlastních mixů.

-mav-