Borovský končí jako výkonný ředitel TV Barrandov

úterý, 06. prosince 2016, 17:00 Lidé MediaGuru

Skupinu Barrandov opustí František Borovský, jeho pozici se Jaromír Soukup rozhodl zrušit.

František Borovský opustí post výkonného ředitele TV Barrandov. Uvedl to slovenský server Stratégie.sk. "Po dlouhém zvažování jsem se rozhodl odejít z TV Barrandov," řekl serveru. Bližší důvody svého rozhodnutí ale Borovský nesdělil. Odchod Františka Borovského potvrdila v úterý večer i TV Barrandov. Uvedla, že zjednodušuje strukturu svého řízení a že post výkonného ředitele ruší.

„Z pozice generálního ředitele se poslední dva roky věnuji televizi Barrandov prakticky na denní bázi. Mám detailní přehled jak o programové skladbě, o výrobě, tak i o celkovém dění v televizi. Díky dobře nastavenému stylu řízení a fungující vnitřní struktuře se ukázalo, že je funkce výkonného ředitele v tuto chvíli nadbytečná. Františku Borovskému samozřejmě děkuji za odvedenou práci. Během jeho působení připravila naše televize mnoho nových atraktivních formátů,“ uvedl Jaromír Soukup, předseda představenstva společností Barrandov Televizní Studio a Empresa Media.

Borovský patří k manažerům, kteří ve vedení televize vydrželi déle, než je v případě společnosti Barrandov Televizní studio v posledních letech obvyklé. Na pozici programového ředitele TV Barrandov nastoupil od dubna 2015, do pozice výkonného ředitele byl jmenován na konci ledna 2016. Za úkol měl upevnit programové strategie Televize Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Plus a vyvíjet novou původní seriálovou tvorbu hlavní barrandovské stanice. Ve své pozici byl úspěšný. Za jeho působnosti se sledovanost hlavní stanice TV Barrandov zvýšila a díky spuštění nových stanic celkově podíl skupiny rostl. V letošním listopadu překonal hranici 8 %, což je nejlepší výsledek televize od jejího spuštění.

„Již nyní je jasné, že naše skupina skončí za rok 2016 v zisku. Rostoucí sledovanost potvrzuje, že mé rozhodnutí investovat do programu a rozvoje stanic bylo správné. I v příštím roce budeme v tomto trendu pokračovat," uvedl dále Jaromír Soukup. Dodal, že televize bude pokračovat např. s formáty Doktorka Kellerová, Soudkyně Barbara či Můžu dál.

TV Barrandov patří do skupiny Empresa Media, ve které má podíl čínská společnost CEFC. 

František Borovský se pohybuje v televizním managementu od roku 2002, přičemž zastával vedoucí funkce v nejúspěšnějších slovenských TV stanicích STV1, Markíza a TV JOJ, kde v letech 2007 - 2014 působil na pozici generálního ředitele. Následně se věnoval rozvoji online a TV projektů.

-mav-

Aktualizovali jsme o vyjádření TV Barrandov a Jaromíra Soukupa.