Druhá řada Doktora Martina měla téměř 1,2 mil. diváků

pondělí, 05. prosince 2016, 15:50 TV MediaGuru

Nadprůměrný podíl udržela i v silné nedělní konkurenci, i když první řadu nepřekonala.

Průměrná sledovanost všech šestnácti dílů druhé řady seriálu Doktor Martin dosáhla 1,19 mil. diváků starších 15 let (podíl 27 %). Celkový výsledek je sice nižší než v případě první řady seriálu, kterou ČT uvedla loni na podzim, ale v úvahu je nutné vzít silnou konkurenci ostatních pořadů. Letošní podzimní nedělní prime-time proti sobě svedl reality show Tvoje tvář má známý hlas II (Nova), zmiňovaný seriál Doktor Martin II a původní detektivní seriály TV Prima – Mordparta a následně Polda.

Jak vyplývá z průběhu sledovanosti jednotlivých dílů seriálu Doktor Martin II, většinou se pohybovaly kolem hranice 1,1-1,2 mil. diváků. Je zároveň patrné, že po skončení reality show Tvoje tvář má známý hlas II, vystoupala sledovanost seriálu k hodnotám 1,4 mil. diváků (jde o poslední dva díly).

Průběh sledovanosti seriálu Doktor Martin II, (tis. osob)

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere, 28.8.-4.12. 2016
Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere, 28.8.-4.12. 2016

První řada seriálu Doktor Martin se vysílala loni na podzim v pátečním prime-time, kde nečelila tak vysoké konkurenci. V průměru ji zhlédlo 1,36 mil. diváků starších 15 let (podíl 36 %). Páteční večery letos ČT uvolnila pro svůj nový seriál Já, Mattoni. 

-mav-