Nova spustí Robinsonův ostrov asi od ledna

středa, 07. prosince 2016, 11:20 TV MediaGuru

První novinka Novy pro jarní vysílací schéma 2017 by se mohla objevit hned od ledna.

Reality show Robinsonův ostrov by se podle informací MediaGuru.cz mohla ve vysílání TV Nova objevit už od ledna 2017. Nova údajně zamýšlí nasadit novinku dvakrát týdně, a to v pondělí a ve středu. S výjimkou úvodního dílu by se mohla vysílat v druhém prime-timovém okně od 21:30. Robinsonův ostrov, v originále Survivor, má být nejdobrodružnější reality show v historii vysílání televize.

Reality show se natáčela letos na přelomu jara a léta na Filipínách, na ostrově Caramoan. Účastní se jí 18 soutěžících, kteří bojují během 45 dní o přežití. Vítěz získá výhru v hodnotě 2,5 milionu korun. Pořad je připravován na základě zahraniční licence formátu Survivor společnosti Castaway Television Productions. Moderátorem české verze je Ondřej Novotný. 

Sesterská televize Novy, slovenská Markíza, už reality show zařadila do svého podzimního vysílání. Výsledky ale nebyly přesvědčivé a pořad se postupně posouval z hlavního vysílacího času až do pozdního prime-time. I to může být důvod, proč Nova zvažuje vyhradit pořadu čas od 21:30.

Nova zatím své jarní vysílání v roce 2017 nezveřejnila. Očekává se ale, že vedle dobrodružné reality show přijde s druhou řadu seriálu Policie Modrava a možná i s novou řadou imitační reality show Tvoje tvář má známý hlas.

-mav-