DRFG uvedla ekonomický Peak.cz, vede ho Akrman

pondělí, 16. ledna 2017, 12:00 Internet & Mobil MediaGuru

Investiční skupina DRFG spustila bezplatný ekonomický server Peak.cz.

Libor Akrman, jenž dříve působil v tabletovém magazínu Dotyk Byznys, se stal šéfredaktorem nového online ekonomického magazínu Peak.cz. Ten se zaměřuje především na analýzy a komentáře k událostem ze světa velkého byznysu. Vydavatelem je společnost Peak Media, za níž stojí investiční skupina DRFG brněnského podnikatele Davida Rusňáka.

„Čtenářům Peak.cz přinášíme zajímavé ekonomické informace, kterým se české mainstreamové tituly buď vůbec nevěnují, nebo je zpracovávají pouze zpravodajsky. Důležitá je pro nás kvalita, ne kvantita,“ vysvětluje Libor Akrman, který před Dotykem pracoval více než deset let ve vydavatelství Economia, a to jako šéfeditor serveru iHned.cz, šéfredaktor portálu pro malé a střední firmy ProByznys.info a editor Hospodářských novin. Mezi další autory magazínu patří vybraní analytici, externí ekonomové, odborníci či akademici i lidé přímo z byznysu. Na stránkách Peak.cz jsou všechny články zdarma a zatím se zde nevyskytují ani žádné reklamy.

Libor Akrman, šéfredaktor online magazínu Peak.cz
Libor Akrman, šéfredaktor Peak.cz

Kromě webu Peak.cz vydává skupina DRFG již druhým rokem také lifestylový magazín Mezerou, který je distribuován výhradně zaměstnancům, partnerům a investorům DRFG.

DRFG se zaměřuje především na investice do nemovitostí, zdravotnictví, energetiky, finančních služeb a telekomunikací. V roce 2016 dosáhl jejich objem 1,5 miliardy Kč, pro rok 2017 jsou plánované investice v objemu tří miliard Kč.

-stk-