Google loni stáhl 1,7 miliard závadných reklam

čtvrtek, 26. ledna 2017, 10:05 Internet & Mobil MediaGuru

Dvojnásobek závadných reklam ve srovnání s rokem 2015 odstranila loni firma Google.

Společnost Google loni stáhla 1,7 miliard reklam, které vyhodnotila jako závadné. Ve srovnání s rokem 2015 jde o dvojnásobný počet, uvedla ve své zprávě za loňský rok. Firma v loňském roce využila nové technologie, které se zaměřily na rozpoznávání reklamních sdělení, jejichž obsah odporuje obchodní politice firmy. Jde například o reklamy, které nabízejí nelegální zboží, jejichž nabídky jsou zavádějící nebo takové, které se snažily obejít kontrolní systém společnosti.

Google neuvádí, jak velké procento tvoří tyto závadné reklamy na celkovém reklamním objemu. Konstatuje pouze, že "pokud byste každé závadné reklamě věnovali při odstraňování jednu vteřinu času, trvalo by vám odstranit všechny závadné reklamy více než 50 let".

Nástup mobilních technologií se projevil i při odstraňování závadných reklam na mobilech, Podle Googlu firma loni zastavila více než 23 tis. reklam na mobilních telefonech, které okamžitě a bez varování přesměrovávaly uživatele do obchodu s aplikacemi.

Nezůstává ale jen u reklamních sdělení. Google také postihuje stránky, na které je v závadných reklamách odkazováno (cílové stránky po prokliku). To se loni týkalo 47 tisíc stránek, které podporovaly "podvodné hubnutí" nebo šest tisíc stránek, které inzerovaly padělané zboží.

-mav-