Kalenská, Holecová či Blažek pracují pro Seznam Zprávy

čtvrtek, 05. ledna 2017, 16:38 Tisk MediaGuru

Do redakce Seznam Zpráv přicházejí další novináři, redakce se rozšiřuje.

Do redakce zpravodajství Seznam Zpráv míří další redaktoři. Přicházejí Renata Kalenská, Vojtěch Blažek, Simona Holecová a reportérka Pavlína Kosová, potvrdila ve čtvrtek společnost Seznam.cz.

Renata Kalenská se ve své novinářské praxi specializuje na rozhovory. Nejprve v Lidových novinách, poté v Týdnu a od března 2013 připravovala pro Český rozhlas Plus rozhovorový pořad Pro a proti. Držitelka ceny Ferdinanda Peroutky se interview má věnovat i v Seznamu.

Z vydavatelství Economia do Seznamu přichází Vojtěch Blažek. Má se věnovat především kauzám, tedy práci, která mu například v roce 2012 vynesla Novinářskou cenu v kategorii investigativní žurnalistiky.

Simona Holecová se novinařině věnuje od roku 1997. Začínala v MF Dnes, prošla redakcemi Hospodářských novin, či Aktuálně. Před příchodem do Seznamu pracovala jako šéfeditorka deníku Neovlivní.cz  V Seznam.cz zastává pozici šéfeditorky.

Reportérské řady v redakci Seznam Zpráv doplňuje i Pavlína Kosová, která do Seznam.cz přichází z televize Nova, kde se věnovala politice a parlamentnímu zpravodajství.

Redakce Seznam Zpráv se už rozrostla až k padesáti lidem (včetně kameramanů a střihačů).

Službu Seznam Zprávy uvedla společnost Seznam.cz na začátku loňského října (4. 10. 2016). Staví především na video obsahu s cílem nabízet vlastní investigaci a původní pořady. V listopadu 2016 se Seznam Zprávy dostaly v počtu reálných uživatelů přes hranici 3 mil. reálných uživatelů (3,17 mil. RU).

-mav-