O2 spustila vysílání stanice O2 TV Tenis

pondělí, 02. ledna 2017, 12:15 TV MediaGuru

Druhý z plánovaných specializovaných sportovních kanálů O2 zahájil v pondělí 2. ledna.

V pondělí ve čtyři hodiny ráno spustila digitální televize O2 TV novou sportovní stanici s názvem O2 TV Tenis. Uvedla, že do letošního vysílání připravuje 3 800 hodin živých přenosů. Exkluzivně má být odvysíláno 47 turnajů ženské série WTA, dále 14 turnajů mužského okruhu ATP a také lednový Grand Slam Australian Open. "Ve velké míře se využijí funkce multidimenze, díky které může O2 TV Tenis poskytnout až čtyři souběžně hrané zápasy," představila novou stanici společnost O2.

O2 TV Tenis je druhou ze tří plánovaných sportovních profilovaných kanálů. Už loni v srpnu při startu nového ročního tuzemské fotbalové soutěže zahájila O2 vysílání stanice O2 TV Fotbal. Třetím sportovním kanálem má být hokejová O2 TV Hokej, jehož spuštění se plánuje na podzim 2017. "Dle plánu se nám daří naplňovat koncept samostatných kanálů, které se zaměřují na nejpopulárnější sporty u nás," uvedl David Duroň, ředitel O2 TV.

O2 TV Tenis je prvním čistě tenisovým kanálem v České republice. "Je to unikát i v rámci evropského měřítka," řekl Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport.

o2_tv_tenis

Práva na okruh WTA obsahují i tuzemský podnik Prague Open nebo finále Turnaje mistryň v Singapuru. Chybět nemá ani tradiční tenisový WTA magazín. "Televizní práva na kompletní WTA vlastníme až do konce roku 2019," dodal Kindernay. O2 TV Tenis přinese celkem 19 turnajů z mužského okruhu ATP World Tour 250 a již zmíněný Grand Slam Australian Open, jenž startuje 16. ledna 2017. Zde se díky sublicenci od Eurosportu zaměří O2 TV výhradně na utkání českých zástupců.

Nová stanice si rovněž vyžádala rozšíření komentátorské týmu. Výběr tenisových expertů ve složení Jiří Baumruk, Jan Homolka, Libor Basík a Aleš Svoboda, doplnil nově komentátor Vojtěch Bidrman.

Digitální televize O2 TV uvádí, že disponuje více než 250 tisíci aktivními set top boxy. Dalších 50 tisíc diváků má sledovat vysílání pravidelně v restauracích čepující piva Plzeňského Prazdroje a Staropramenu. Počet zákazníků, kteří využívají O2 TV aktivně prostřednictvím webu nebo aplikace, dosahuje podle firmy 350 tisíc diváků.

-mav-