Prima Plus vstoupí na Slovensku i do DVB-T

čtvrtek, 12. ledna 2017, 13:20 Slovensko, TV MediaGuru

Prima na Slovensku nabídne distribuci i v terestrice, a to v placeném balíčku.

Nová stanice Prima Plus, jejíž spuštění připravuje televize Prima pro slovenské diváky, se nakonec objeví i v terestrickém digitálním vysílání DVB-T. Informoval o tom slovenský operátor Towercom. Prima Plus má vysílat v prvním celoplošném multiplexu. Je ale součástí placeného balíčku Plustelka Standard. Měsíční cena se podle operátora nemění (5,99 euro).

Provozovatel stanice, společnost FTV Prima, už dříve informovala, že se na šíření stanice dohodla také s dalšími významnými operátory. Vedle zmiňovaného Towercomu jde o operátory M7 Group, UPC Broadband Slovakia, Slovak Telekom, Vares, Kabel Telekom, Santov, SBD Šaľa, Peremedia a Steam, díky čemuž Primu Plus může sledovat 1,5 mil. domácností s přístupem k placeným službám.

Kanál Prima Plus má nahradit stávající vysílání "české Primy", ostatní kanály dostupné na Slovensku (Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom) mají prozatím zůstat, informuje portál Živé.sk s tím, že Prima Plus by ráda získala do roka 2% podíl na sledovanosti. Novou stanici představil ve čtvrtek na tiskové konferenci v Bratislavě Martin Cepek, business development director FTV Prima.

Skupina FTV Prima 12. ledna představila v Bratislavě v Cafe Berlinka kanál Prima PLUS, což je tematický program s licencí udělenou RRTV k provozování televizního vysílání šířeného prostřednictvím družice na území Slovenska. Nový kanál, který poběží od 23. ledna) představil Martin Cepek, Business Development Director, tiskovou konferenci moderoval Karel Voříšek a dostavili se i další tváře Primy, které slovenští diváci uvidí. (zleva Soňa Norisová, Eva Perkausová, David Gránský a Láďa Hruška).
Martin Cepek, Soňa Norisová, Karel Voříšek, Eva Perkausová, David Gránský a Láďa Hruška na tiskové konferenci v Bratislavě. Foto: FTV Prima

Prima Plus zahájí vysílání v pondělí 23. ledna 2017 od 13:00. Vysílat bude v českém jazyce. Program je poskládán z pořadů Primy, jakými jsou například seriály Ohnivý kuře, Přístav, Cesty domů, Rodinná pouta či Vinaři. Ve vysílání se objeví také nový detektivní seriál Temný kraj s Lukášem Vaculíkem. Konkrétně odstartuje pořadem Jak se staví sen, během pondělního dne nabídne seriály Rodinná pouta (odpoledne) a Cesty domů (podvečer), následují zpravodajské pořady na čele se Zprávami FTV Prima. Hlavním večerním pořadem prvního dne vysílání je seriál Ohnivý kuře, který Prima vysílá standardně v pondělním prime-time.

Prima postupuje na Slovensku obdobně jako konkurenční Nova, která svůj kanál pro slovenské publikum Nova International zahájila na začátku roku 2016. Provozovatelé vysílání se tím snaží zabránit nelegálnímu šíření svých stanic za hranicemi. Zároveň očekávají i ekonomický přínos. Za distribuci signálu operátoři placené TV hradí provozovatelům poplatky. Prima Plus bude prodávat i reklamu, pomůže ji s tím slovenská TV Joj.

-mav-