Rebranding stanic Nova přináší i úpravu programu

úterý, 31. ledna 2017, 17:16 TV MediaGuru

Od 4. února 2017 začnou stanice skupiny Nova vysílat pod novými názvy.

Rebranding stanic televizní skupiny Nova přináší nejen proměnu názvů stanic pod zastřešující značku Nova a změnu vizuální komunikace, ale znamená i některé nové programové prvky. Nova si od rebrandingu slibuje navýšení celkového tržního podílu na sledovanosti.

Druhým programem Novy je dřívější Smíchov, který od 4. února začne vysílat pod názvem Nova 2. Z tematických stanic Novy má projít asi největší proměnou. Hlavní novinkou ve vysílání této stanice je nasazení nového zpravodajského pořadu TN2, který se bude vysílat každý všední den od pondělí do pátku od 22:00. Patnáctiminutová zpravodajská relace má přinést přehled aktuálního dění, moderátorkou je Michaela Šmídová. Novinkou ve vysílání Nova 2 je také pořad s pracovním názvem Court Show z prostředí soudní síně. Má se objevit v průběhu jara, podle programové ředitelky Novy Alex Ruzek přinese Nova 2 až tři hodiny lokální tvorby denně, nemá stavět jen na akvizicích. Nova 2 má být vedle hlavní TV Nova druhou stanicí, která vysílá lokální premiérovou tvorbu. Program má být postavený na seriálech, sitkomech či animovaných pohádkách pro děti.

Michaela Šmídová v pořadu TN2, foto: TV Nova
Michaela Šmídová v pořadu TN2, foto: TV Nova

Alan Záruba, kreativní ředitel skupiny Nova, zmínil, že jedním z hlavních změn vizuální komunikace je použité písmo, všechny stanice skupiny Nova teď užívají písmo organica od Tomáše Brousila. Hlavní kanál Nova prošel změnami už loni. Větší změny se tak dotkly dalších stanic skupiny, každá z nich má přiřazený svůj barevný odstín. Pro stanici Nova 2 je stěžejní barva modrá.

nova-2

Nový audiodesign má filmový kanál Nova Cinema, který mj. odvysílá na jaře animovanou sci-fi pohádku Robinsonovi nebo dobrodružný muzikál Čarovný lesMeryl Streepovou. Nova Cinema má podle Záruby „artovou podobu“.

nova-cinema

Nova Action vychází z mužského kanálu Fanda. Na jaře přinese např. seriály Walker Texas Ranger, Kobra 11, CSI Miami, Las Vegas a New York. Novinkou má být seriál Zoo nebo akční Křižovatka smrti. Vizuálně staví na akci, hlavní barva je žlutá.

nova-action

Podle Alany Záruby bylo nejobtížnější přetvořit vizuál stanice Telka. Nova Gold, která z Telky vychází, má být "klasickým rodinným stříbrem". Ve vizuálu kombinuje královskou červenou a perleťově zlatou. V programu přináší výběr z tvorby TV Nova, např. pořady UliceOrdinace v růžové zahradě, Do-remi, seriál z vydavatelství časopisů Dokonalý svět či reality show MasterChef nebo Výměna manželek.

nova-gold

Změna názvů stanic skupiny Nova od 4. února 2017

nova-loga-skupiny-nova

-mav-