Amazon letos v Česku otevře tisíc pracovních míst

pondělí, 20. února 2017, 11:40 Internet & Mobil MediaGuru

V rámci evropské expanze chce Amazon zvýšit počet svých zaměstnanců i na českém trhu.

Amazon letos plánuje v České republice vytvořit více než tisíc nových pracovních míst. Ty mají být určené pro lidi s různými zkušenostmi, vzděláním a dovednostmi – od inženýrů, analytiků a specialistů HR až po absolventy vysokoškolského studia či pracovníky bez jakýchkoli specifických zkušeností. Amazon otevře nové pozice jak v pražské korporátní kanceláři v Dejvicích, tak ve dvou logistických centrech v Dobrovízi. Amazon tak plánuje do konce roku zvýšit počet zaměstnanců v České republice na více než 4 tisíce. Dnes zaměstnává přes 3 tisíce lidí.

Nově vzniklé pracovní příležitosti v České republice jsou součástí celoevropského plánu otevřít na 15 tisíc nových pracovních míst. To je dosud nejvyšší počet zaměstnanců, který Amazon přijme během jednoho roku.

„Amazon v České republice i nadále investuje prostředky do nové infrastruktury a rozvoje zaměstnanců, abychom dokázali dál růst zároveň plnit potřeby našich zákazníků,“ zdůvodnil Steven Harman, provozní ředitel Amazonu pro kontinentální Evropu.

„Pokračujeme v investicích do distribuce, zákaznických služeb, cloudových technologií, výzkumu a vývoje, strojového učení, pokročilé logistiky a mnoha dalších odvětví,” říká Xavier Garambois, viceprezident Amazon EU Retail. „Spolu s těmito investicemi roste i počet nových pracovních příležitostí," dodal.

Amazon působí po celé Evropě, kde provozuje více než stovku korporátních, distribučních, prodejních i zákaznických center a regionální datacentra Amazon Web Services. Evropskou síť doplňuje 15 vývojových center, která se zaměřují na inovace v mnoha oblastech, včetně prodejních webových stránek, mobilních aplikací, digitálních médií a softwaru, vývoje technologie rozpoznávání hlasu, služby Prime Air či cloudových služeb.

-mav-