Jiří Herian opustí v polovině roku OMD

pondělí, 27. února 2017, 15:31 Lidé MediaGuru

Mediální agentura OMD připravuje personální změnu, do čela se posune Petr Nešpůrek.

Managing director mediální agentury OMD Jiří Herian se rozhodl v polovině roku opustit mediální skupinu Omnicom Media Group. Jde o plánovaný krok, který nastane k 30. červnu 2017. Pozici managing directora agentury zaujme od 1. 7. Petr Nešpůrek, dosavadní šéf oddělení Print & Digital skupiny Omnicom Media Group.

„Po intenzivních dvaceti letech inspirující práce v Omnicomu jsem se rozhodl pro několikaměsíční sabatikl. Poté se rád znovu vrhnu do práce,“ zdůvodnil své rozhodnutí Jiří Herian.

Jiří Herian
Jiří Herian

Plány pro druhou polovinu roku přiblížil nastupující managing director Petr Nešpůrek. „Hlavním cílem je upevnění pozice lídra mezi full-service mediálními agenturami s ještě větším zaměřením na digitální média a efektivním využitím dat pro kampaně klientů.“

Petr Nešpůrek
Petr Nešpůrek

Jiří Herian se vedení OMD ujal loni v únoru. V předcházejících pěti letech stál v čele sesterské mediální agentury PHD. Před tím řídil agenturu Attention!Media (rovněž ze skupiny Omnicom Media Group). Do Omnicom Media Group přišel v roce 1997.

Petr Nešpůrek přišel do Omnicomu loni v květnu. Nastoupil na pozici šéfa oddělení tiskových a internetových médií. Má rozsáhlé zkušenosti z oblasti internetových médií. Před příchodem do OMG stál necelý rok v čele mediálního zastupitelství Impression Media, ještě před tím vedl téměř deset let internetové oddělení MEC (GroupM). Zkušenosti sbíral i v zastupitelství ARBOmedia.

-mav-