Nova zvažuje nasazení Policie Modrava na jaře

čtvrtek, 16. února 2017, 10:30 TV MediaGuru

Nova může vytáhnout svůj předloňský seriálový trumf do letošního jarního vysílání.

Ještě v jarním vysílání by se mohl objevit seriál Policie Modrava. Televize Nova zvažuje nasazení seriálu poté, co v jejím vysílání skončí seriál Specialisté. Poslední díl Specialistů jde do vysílání 6. března 2017. Policie Modrava by se tedy mohla objevit od pondělí 13. března. Zaujala by tak vysílací čas v pondělním prime-time, který teď obsazují Specialisté. Mělo by jít ale o reprízu první řady, nikoli druhou sérii.

Nova před koncem loňského roku avizovala, že do letošního vysílání má připravenou druhou řadu Policie Modrava. Na lednové tiskové konferenci ale nasazení nových dílů Policie Modrava v letošním jarním vysílání nepotvrdila. Z náznaků vyplývalo, že si druhou řadu seriálu chce spíš pošetřit na podzimní vysílání.

První řadu Policie Modrava odvysílala Nova na jaře roku 2015. Seriál, přinášející příběhy s detektivní zápletkou z šumavského prostředí, se stal diváckým hitem. První řadu v průměru sledovalo 2,3 mil. diváků nad 15 let při podílu 53 %. V mladší divácké skupině 15-54 dosáhl seriálu podílu ve výši 41,5 %. Šlo tak o nejsledovanější televizní seriál současnosti. První řada měla šestnáct dílů, vysílala se od konce února do začátku června 2015.

Nova krátce po skončení první řady oznámila, že začala pracovat na pokračování seriálu. Do hlavní role opět obsadila Soňu Norisovou. Druhá řada se začala natáčet v loňském červnu.

-mav-