Z pracích prostředků nejvíce do reklamy investoval Persil

sobota, 11. února 2017, 08:04 Aktuality, Reklama MediaGuru

V segmentu pracích prostředků z pohledu využitého reklamního prostoru měla inzerci v nejvyšší ceníkové hodnotě v roce 2016 značka Persil. Ta dosáhla 137,7 milionů korun, což představuje meziroční nárůst o 74 %. Druhá v pořadí je značka Ariel, která zaznamenala stejné procentuální navýšení a loni využila inzertní prostor za 131,9 milionů korun. Vyplývá to z dat Nielsen Admosphere, který nabízí pohled do celoročních dat ceníkových hodnot umístěné reklamy.

praci-prasky

Při výběru pracích prostředků je nejdůležitějších faktorem zpravidla cena, naopak nejméně rozhoduje o nákupech zboží tohoto typu obal či etiketa, alespoň tak to vidí respondenti výzkumu, kterého se zúčastnila pětistovka respondentů z české internetové populace starší 15 let. Prací prostředky v Česku nakupuje zhruba 9 lidí z 10.

nielsenadmosphere

Nejoblíbenějším typem pracích prostředků je prášek, kterému dává přednost 44 % respondentů. Hned za ním jsou tekuté prací prostředky, které preferuje 39 % lidí. Gelové kapsle upřednostňuje 17 % dotázaných. Rozšířená je mezi respondenty také volba pracích prostředků v závislosti na barvě prádla: polovina lidí se hlásí k používání různých druhů prostředků na různé barvy praného prádla, 41 % však používá pro všechny barvy jeden typ pracího prostředku.

-stk-