ČT koupila od BBC nový formát televizní show

středa, 05. dubna 2017, 07:00 TV MediaGuru

Populární britská televizní show o pečení se objeví i ve vysílání České televize.

Společnost BBC Worldwide se na veletrhu MipTV v Cannes domluvila s Českou televizí na prodeji licence televizní show The Great Bake Off. Česká republika se tak stává 25. zemí, ve které bude tato reality show zaměřená na pečení odvysílána, oznámila BBC. Vedle Česka míří formát se svými novými díly na obrazovky v Dánsku a v Izraeli.

Pořad staví na soutěži amatérských pekařů, kteří se se svými kousky snaží zaujmout porotu. Zatím není jasné, kdy se ve vysílání České televize přesně objeví. Pro české diváky půjde o nový formát reality show, pořad se u nás zatím nevysílal.

The Great Bake Off je velmi populární britský pořad, který se ve vysílání BBC objevil poprvé v roce 2010. Pořad původně startoval na stanici BBC 2. Poté byl ale díky vysoké sledovanosti přesunut na první okruh BBC. V loňském roce se finále soutěže stalo ve Velké Británii dokonce nejsledovanějším pořadem celého roku.

Na veletrhu v Cannes prodala BBC Worldwide i další formáty pro střední a východní Evropu, kde se dohodla se skupinou CME. Ta je mj. vlastníkem komerční televize Nova. Dohoda z veletrhu v Cannes se ale konkrétně týká slovenské skupiny Markíza, kam míří další řada taneční reality show Dancing with the Stars (v Česku StarDance). Taneční formát se objeví se svými novými díly i na bulharské bTV, rumunské Pro TV  a slovinské Pop TV a nově potom na obrazovce chorvatské Nova TV (všechny uvedené stanice jsou součástí skupiny CME).

-mav-