Seznam.cz přidá lifestyle, rozšíří i Seznam Zprávy

středa, 05. dubna 2017, 11:19 Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz chystá rozšiřování lifestylového obsahu a další nové pořady na Seznam Zprávy.

Seznam.cz  hodlá rozšiřovat lifestylový obsah. Ke stávajícímu webu Proženy.cz proto v tomto segmentu připravuje další služby. Za tímto účelem přišla do Seznamu na pozici šéfredaktorky lifestylu Monika Binarová, která dosud pracovala v mediální skupině Mafra, kde zodpovídala za magazíny Doma Dnes, Ona Dnes a Auto Dnes. Na setkání s novináři to řekl Igor Kalaš (na titulní fotografii), ředitel obsahu Seznam.cz. Zároveň se plánuje mírný redesign Proženy.cz.

Rozšiřování lifestylového obsahu se má projevit jak na ProŽeny.cz, tak v nových službách nejen v ženském, ale i mužském lifestylu. Kdy přesně se novinky objeví, Seznam zatím neupřesnil. „Byl bych rád, kdyby to bylo ještě letos,“ naznačil Kalaš.

Seznam.cz tak pokračuje v rozšiřování svých obsahových služeb. Ty tvoří vedle zmíněného serveru Proženy.cz zpravodajský web Seznam Zprávy a video portál Stream.cz. Ve spolupráci s vydavatelstvím Borgis pak Seznam produkuje Novinky.cz, Sport.cz a Super.cz. Od loňského roku také zavedl rubriku Další zprávy z českého internetu, kde se objevují odkazy na obsah různých českých webů.

Vedle rozvoje lifestylového obsahu se nadále pracuje také na rozvoji projektu Seznam Zprávy. „Máme plány na další nové pořady, které chceme letos spustit. Projekt je zatím ve fázi rozvoje, jsme na 40-45 % toho, kde bychom chtěli být,“ přiblížil Kalaš. Nové personální změny v redakci Seznam Zpráv zatím firma nekomentuje.

Některé z pořadů Seznam Zpráv se už také objevily v HbbTV vysílání. Jde konkrétně o pořady Večerní zprávy, Zvláštní vyšetřování a Šťastné pondělí Jindřicha Šídla. Seznam podle Igora Kalaše považuje za důležité testovat další distribuční cesty obsahu. Podle výsledků, které tyto tři pořady v rámci HbbTV dosáhnou, se rozhodne o případném zařazení dalších pořadů. „Vidíme hlad po originálním českém obsahu. Je správné, abychom v těchto distribučních kanálech také byli,“ vysvětlil.

Podle březnových dat výzkumu NetMonitor představovala návštěvnost Seznam Zpráv 3,2 mil. reálných uživatelů. Podle Seznamu mají vysokou míru dokoukanosti pořady Zvláštní vyšetřování nebo Šťastné pondělí Jindřicha Šídla. Podle Igora Kalaše nedochází ke kanibalizaci se zpravodajským serverem Novinky.cz. „Seznam Zprávy nabízejí obsáhlejší zpracování, jiný pohled než Novinky.cz,“ řekl. Například živý stream k pondělním útoku v petrohradském metru sledovalo na Seznam Zprávy 200 tis. uživatelů, dodal.

V rámci videoserveru Stream.cz se připravuje uvedení nového původního seriálu Pěstírna. Má jít o „nový temný seriál“, který Stream.cz nabídne v průběhu dubna.

-mav-