Spak do kampaně obsazuje svého majitele

středa, 05. dubna 2017, 06:30 Reklama MediaGuru

Značka Spak má po 25 letech novou kampaň, tváří se stal její majitel Hans Peter Spak.

Poprvé od počátku devadesátých let startuje Spak, výrobce kečupů a studených omáček ze Sušice, novou kampaň, jež navazuje na dnes již ikonický slogan „Spak má šmak“. Tváří kampaně se stal zakladatel a majitel společnosti, rakouský podnikatel s českými kořeny Hans Peter Spak. 

Celý koncept spočívá v propojení reálného života pana Spaka a jeho rodiny s produkty Spak. „Chceme ukázat, jak moc je pan Spak svázaný s každým svým výrobkem. Zároveň jsme se ale nechtěli brát moc vážně, radši jsme použili nadsázku a humor, které jsou vlastní nejenom panu Spakovi, ale hlavně českému divákovi,“ říká Tomáš Froyda, jednatel společnosti Spak, jež působí na českém trhu od roku 1990.

Cílem kampaně je značku omladit a připomenout ji těm, kteří na ni od devadesátých letech pozapomněli. „Chceme oslovit mladší cílovou skupinu a ukázat jim, že značka Spak je synonymem kvality za rozumné peníze,“ vysvětluje Hans Peter Spak.

Kampaň je od 20. března k vidění v televizi, tisku, outdooru, na internetu, sociálních sítích a v místě prodeje. V televizi poběží až do poloviny léta půlminutový spot na stanicích televize Prima. Na internetu na spot naváže speciální letní obsah s recepty na grilovací sezónu. V ostatních mediatypech značka pracuje s klíčovým vizuálem s panem Spakem a různými produkty.

hans-peter-spak-4

hans-peter-spak-2

hans-peter-spak-7

„S konceptem plánujeme pracovat další tři roky. Uvidíme, jak bude kampaň fungovat, nicméně s panem Spakem bychom naši komunikace chtěli výhledově spojovat i nadále,“ dodává Tomáš Froyda. 

Kreativní koncept pochází z dílny agentury Kaspen/Jung von Matt. Spot vznikl v produkci Bistro Films v režii Jamese Pilkingtona. Mediální plánování a nákup  má na starosti agentura PHD. PR aktivity zajišťuje agentura doblogoo.

-stk-