ČT drží práva na StarDance, CME má licenci pro pět zemí

pondělí, 29. května 2017, 13:50 TV MediaGuru

Stanice CME mají licenci na Dancing with the Stars, v Česku pořad vysílá Česká televize.

Mediální skupina Central European Media Enterprises (CME) získala práva na vysílání soutěžní taneční reality show Dancing with the Stars pro pět zemí střední a východní Evropy. Licenci na vysílání pořadu, který se v Česku vysílá pod názvem StarDance, získala od BBC Worldwide. Taneční formát se díky této dohodě objeví na komerčních televizích skupiny CME, ovšem s výjimkou České republiky, kde CME provozuje televizní skupinu Nova. V Česku vysílání pořadu zajišťuje Česká televize.

Taneční formát se tímto vrátí na obrazovky slovenské televize Markíza po šesti letech. Moderace by se měli podle Mediálne.sk ujmout Adéla BanášováMartin „Pyco“ Rausch. Ve vysílání se pravděpodobně objeví letos na podzim.

Díky dohodě mezi CME a BBC se taneční show premiérově představí na obrazovkách chorvatské Nova TV, znovu ji pak uvidí diváci bulharské bTV. Vrací se také do Rumunska na stanici Pro TV a do Slovinska na stanici Pop TV, kde se poprvé vysílala letos v březnu.

Na českých obrazovkách vysílá dlouhodobě pořad Česká televize. Ta má podle našich informací zajištěna práva na dva roky a opci na další ročníky. Pořad se ale pravděpodobně objeví až v podzimním vysílání ČT v roce 2018. „Očekáváme, že devátou řadu StarDance odvysíláme na podzim 2018,“ řekl už loni generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Pořad patří k nejsledovanějším formátům ČT. Osmou řadu taneční soutěže StarDance, jejíž vysílání se završilo loni v prosinci, zhlédlo celkově v průměru 1,3 mil. diváků starších 15 let (podíl 33 %).

-mav-