Media Bohemia navýší podíl v Hitrádiu Vysočina

středa, 31. května 2017, 07:00 Rádio MediaGuru

Současný 50% podíl Media Bohemia v Hitrádiu Vysočina se má zvýšit na 70 %.

Společnost Media Bohemia pokračuje v rozšiřování své sítě rodiny Hitrádií. Nejnověji by měla navýšit svůj podíl ve východočeském Hitrádiu Vysočina. Dvacet procent v tomto rádiu chce získat od rozhlasového matadora Petra Dvořáka, bývalého majitele rádií City nebo Blaník. Vyplývá to z žádosti, kterou Media Bohemia směřovala k Radě pro rozhlasové a televizní vysílání.

Media Bohemia v současnosti vlastní 50% podíl v Hitrádiu Vysočina. Nově by měla svůj podíl zvýšit na 70 %. Zbývajících 30 % by si měl podržet stávající druhý vlastník Petr Dvořák (nejde o generálního ředitele ČT), který podíl ve východočeském rádiu kupoval před dvěma lety od Františka a Kristýny Vostálových.

Hitrádio Vysočina je nejposlouchanějším rádiem v kraji Vysočina s denní poslechovostí 57 tis. posluchačů. Na začátku května požádalo Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o úpravu názvu a programu. Navrhuje sloučit v licenci definované bloky 17:00 - 20:00 a 20:00 - 24:00 do jednoho bloku 17:00 - 24:00.

Petr Dvořák si stále vedle 30% podílu v Hitrádiu Vysočina udržuje nadpoloviční podíl (55 %) v Radiu Oldies. Zbývající 45% podíl zde patří opět společnosti Media Bohemia.

Media Bohemia nejnověji do skupiny Hitrádií vizuálně i identicky začlenila pražské rádio City, které přejmenovala na Hitrádio City 93,7 FM. V dalším rozšiřování sítě Hitrádií chce pokračovat. "Naším zájmem je rozšířit Hitrádia do regionů, ve kterých teď chybí. Zatím nemohu specifikovat kdy, a kde se rozšíříme. Můžu ale slíbit, že Hitrádia budou mít ve své rodině další členy," řekl spolumajitel skupiny Media Bohemia Jan Neuman v nedávném rozhovoru pro MediaGuru.cz.

-mav-