Třetí řada Tvoje tvář úspěšná, druhou ale nepřekonala

pondělí, 15. května 2017, 11:00 TV MediaGuru

Také třetí řada Tvoje tvář měla nadprůměrný výsledek, předešlé řady ale nepřekonala.

Třetí řada imitační reality show Tvoje má tvář má známý hlas zaznamenala ve dvanácti odvysílaných dílech průměrné sledovanosti 1,23 mil. diváků starších 15 let (podíl 32 %). V divácké skupině 15-54, na kterou se Nova komerčně orientuje, pořad v průměru zhlédlo 748 tis. diváků při podílu 39 %. Nova svůj nedělní prime-timový pořad vysílala od 26. února do 14. května 2017.

Ve srovnání s druhou řadou, vysílanou loni na podzim, byl letošní jarní výsledek nižší. Důvodem byla silnější konkurence v čase vysílání pořadu. Prima přišla s novými detektivními seriály Temný kraj a následně s druhou řadou Mordparty, první kanál ČT nabízel vlastní dramatiku (Spravedlnost, seriál Bohéma). Druhou řadu Tvoje tvář má známý hlas zhlédlo loni v průměru 1,57 mil. diváků při podílu 39,6 % (15+). I tak je ale pořad jedním z nejúspěšnějších formátů TV Nova. Poté, co Prima ukončila vysílání seriálu Temný kraj (neděle 2. dubna), se třetí řada pořadu Tvoje tvář má známý hlas stala jedničkou nedělního večerního vysílání a pravidelně přesahovala úroveň milionu diváků starších 15 let.

Nejsledovanějším dílem třetí řady byl závěrečný díl vysílaný 14. května, který sledovalo 1,35 mil. diváků starších 15 let. Dosažený 39% průměrný podíl na sledovanosti v komerční skupině 15-54 je pravděpodobně předzvěstí, že Nova bude chtít přijít po prázdninách se čtvrtou řadou.

Vývoj sledovanosti Tvoje tvář má známý hlas III (tis., 15+)

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere
Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere

-mav-