ČT na léto zařadí Chalupáře, Pitavala nebo Sanitku

úterý, 06. června 2017, 06:30 TV MediaGuru

Legendární letní seriál Chalupáři se po třech letech vrací na obrazovky ČT.

První kanál České televize připravuje do letošního prázdninového vysílání osvědčené seriály z minulosti. Tradičně se v létě ve vysílání objeví seriály z období před rokem 1989: Sanitka, Nemocnice na kraji města, Chalupáři nebo Malý pitaval z velkého města. Hlavní nabídku večerních pořadů prvního okruhu ČT doplní například i retro seriál Vyprávěj.

ČT tedy staví obvyklé letní vysílací schéma, letos posilněné i o populární Chalupáře. Tento seriál byl v uplynulých třech letech vysílán na komerčních televizích (Nova, Prima). Pro letošní léto se tak zase vrací na obrazovky České televize.

ČT1 uplatní dvoutýdenní frekvenci klíčových seriálů. Prázdninové vysílání zahájí seriál Malý pitaval z velkého města (po, st), na který v srpnu navážou Nemocnice na kraji města a Sanitka. Úterky a čtvrtky budou v červenci i v srpnu patřit seriálu Vyprávěj.

Páteční prázdninové večerní vysílání je vyhrazeno českým pohádkám, sobotní večer potom zábavním pořadům. Chalupáři zaujmou nedělní večerní vysílací čas, a to po celý červenec (odvysílají se dva díly po sobě).

Letní sezóna patří k tradičně silným obdobím České televize. Kanál ČT1 drží i pro letošní léto silné karty. Seriál Chalupáři se pravidelně řadí k nejsledovanějším letním pořadům. Loni o prázdninách se nejvíce dařilo seriálům Malý pitaval z velkého města (Chalupáře loni Prima vysílala až od konce srpna) a Kriminálka Anděl (Nova).

-mav-