McDonald’s využívá nové Sklik cílení na Stream.cz

pátek, 30. června 2017, 10:40 Internet & Mobil MediaGuru

První testy nového cílení přinesly nižší cenu za proklik a vyšší hodnotu CTR.

Společnost Seznam.cz před několika týdny představila novinku ve svém reklamním systému Sklik – možnost zacílení uživatelů internetové televize Stream.cz. O novince jsme informovali zde. V rámci nového cílení je možné v celé obsahové síti Skliku oslovit diváky konkrétní kategorie pořadů, například o vaření, zpravodajství nebo hudbě. Přesnější variantou je pak zacílení na diváky konkrétního pořadu.

Jako jeden z prvních inzerentů otestovala tuto novinku společnost McDonald’s prostřednictvím mediální agentury OMD. Konkrétně byl nový druh cílení využit pro podporu webu McDonald’s 360, který uživatele zve na 360° virtuální prohlídku restaurace i jejího zákulisí. Přes tuto platformu je možné vejít i do kuchyně a zblízka se podívat, jak se připravují hamburgery nebo hranolky.

Digitální tým agentury OMD se proto v rámci testu snažil zacílit uživatele, kteří se zajímají o kvalitu jídel a potravin. Z možností nového cílení padla nejlogičtější volba na uživatele sledující pořady A dost!, Jídlo s.r.o. a Peklo na talíři, celkem téměř 450 tisíc diváků. Následovalo nasazení vhodných reklamních textů a bannerů a kampaň mohla být spuštěna. Celý test trval 11 dní a využil téměř 600 tisíc zobrazení reklamy.

Ukázka použitých reklam

mcd_sklik

A výsledky?

Oproti ostatním McDonald’s kampaním, které se v Skliku zaměřují na oslovení nových uživatelů, doručilo nové cílení na diváky Stream.cz o 31 % nižší cenu za proklik a CTR o hodnotě 0,72 %.

Data z analytiky pak ukazují bounce rate až o 25 % nižší oproti ostatním digitálním kanálům a jedny z nejlepších hodnot doby strávené na stránce. Jedním ze sledovaných ukazatelů byl také počet sdílení jednotlivých částí webu McDonald’s 360 na sociálních sítích. Těch testovací kampaň vygenerovala téměř stovku.

„Výsledky celého testu tedy hodnotím pozitivně. Cílení na diváky Stream.cz přineslo klientovi levnější a kvalitnější návštěvy, obsahovou síť a Stream cílení tedy hodlám využívat i v dalších kampaních klienta. Ovšem pouze při pečlivém zvážení konkrétní cílové skupiny,“ zhodnotil kampaň PPC stratég McDonald’s Jakub Petz z digitálního týmu OMD.

„Cílení na diváky Stream.cz, které lze najít jako speciální typ zájmů v záložce Zájmy o koupi, otevírá další možnost oslovení nového publika na pár kliknutí pro všechny inzerenty. Realizovaná kampaň McDonald’s 360 potvrzuje, že při zvolení vhodných kategorií pořadů nebo přímo samotných pořadů Stream.cz lze oslovit publikum, pro které je sdělení relevantní. Pokud si klienti nejsou jisti, které pořady jejich cílová skupina sleduje, mohou navštívit sociodemo stránku pořadů,” dodává Rudolf Pečenka, manažer týmu Sklik ze společnosti Seznam.cz.

-msl-