Penny rozšiřuje nabídku tuzemských vín

úterý, 20. června 2017, 06:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Penny Market nadále rozvíjí svou strategii podpory tuzemských produktů. K regionálním pekařstvím, pivovarům a dodavatelům ovoce a zeleniny nyní přidává rozšířenou nabídku vín od moravských vinařů. „Zásadně jsme obměnili náš sortiment vín. Celou kategorii jsme zrevidovali a přidali do nabídky padesát nových vín,“ popsal jednatel společnosti Martin Peffek. 

Ve spolupráci se sommeliérem Alešem Pokorným připravil řetězec novou nabídku, obsahující celkem 117 vín, z toho 50 novinek. „Zastoupena jsou rovněž vína pochází od  deseti členů Nezávislých vinařů České republiky,“ přiblížil Marek Doležal, vedoucí oddělení nákupu Penny. Zastoupena jsou vinařství Kosík, Maděřič, Martin Šebesta, Mečl, Springer, Tanzberg, Valihrach, Válka, Vašíček a Židek.

penny_vinari

Vinná nabídka je dostupná od června ve všech z 368 prodejen Penny. Ve dvou třetinách prodejen jsou vína umístěna v dřevěných boxech, ve zbylých prodejnách je podporuje komunikace v místě prodeje. Zároveň zákazníky na nabídku upozorní letáková reklama. „To, zda a kdy doděláme dřevěné boxy i ve zbylých prodejnách, záleží na úspěšnosti prodejů,“ dodal Doležal.

Cenově se moravská nezávislá vína pohybují od 199 do 299 korun. Od rozšířené nabídky vín si  tak Penny slibuje také možnost oslovení nových cílových skupin. To ostatně od této spolupráce očekávají i sami vinaři. „Nezávislí vinaři bez problémů prodají celou svoji produkci restauracím, hotelům a vinotékám. Do Penny jdeme hlavně proto, abychom představili krásu našich vín novým skupinám spotřebitelů,“ uvedl Josef Valihrach, který je trojnásobným držitelem titulu „Vinař roku České republiky“.

Podobnou cestou – zařazením moravských vín do sortimentu – se na podzim loňského roku vydal i konkurenční řetězec Lidl. Ten nabídku 57 druhů vín od 21 moravských vinařů podpořil kampaní s tváří Marka Vašuta.

Podle společnosti Penny aktuálně 7 z 10 jejích nabízených potravinářských výrobků splňuje kritéria pro označení Česká potravina nebo Vyrobeno v České republice. Podíl českých potravin chce společnost i nadále navyšovat. „Cílem je se dostat na 8 z 10 výrobků,“ doplnil Doležal.

-stk-