Prima spouští nový web iPrima, staví na videu

pondělí, 05. června 2017, 12:00 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Skupina Prima uvedla do provozu nový web iPrima.cz, obsahuje několik novinek.

Hlavní webová stránka FTV Prima přechází po týdnech testování do ostré verze. Nabízí nový design, ovládání či nový přístup k videoobsahu, článkům, filmům i bonusovým materiálům. Na webu lze sledovat živé vysílání všech pěti českých kanálů FTV Prima, pořady z produkce TV Prima i vybrané zahraniční akvizice. Nové je také logo webových stránek.

„Jedná se o zásadní změnu nejen hlavního webu iPrima.cz, ale také všech stránek našich televizních kanálů, kterou udáváme nový trend v oblasti televizních webů. Web iPrima.cz prošel redesignem po čtyřech letech a je nyní postaven především na kvalitním a atraktivním videoobsahu. Z průzkumů nám vyšlo, že drtivou většinu uživatelů iPrima.cz zajímají hned při prvním načtení videa,“ říká Daniel Grunt, ředitel nových médií FTV Prima. 

Díky založení vlastního uživatelského profilu si uživatel může nastavit vlastní televizní kanál se svými pořady. Novinkou je možnost vrátit si pořad v živém vysílání na začátek. Rozkoukané video si pak uživatel může pustit na jiném zařízení v místě, kde dříve přestal.

Obchodním partnerům kromě klasických rozměrů inzerce nabízí nové reklamní formáty (např. Fluid Bottom Page 1950x2650 px; Super Size Ad 500x1000 px; Bottom 1950x500 px).

Průměrná návštěvnost webu iPrima.cz je za posledních deset měsíců 2,5 mil. reálných uživatelů a 56,7 mil. zobrazení stránek (zdroj: NetMonitor). Mezi nejpřehrávanější pořady patří Prostřeno!, Ohnivý kuře a Ano, šéfe!.

Videa je možné sledovat zdarma. Daniel Grunt na nedávné konferenci Digimedia 2017 uvedl, že v oblasti placených online služeb Prima nabídla možnost zaplatit si sledování video obsahu bez reklam, a to za měsíční cenu 49 Kč. Tento krok se údajně celkem osvědčil. Sledovat videobsah bez reklam je možné na PrimaPlay.cz a během pár měsíců se tato možnost připravuje i pro web iPrima.cz. Placenou online videoslužbu ale teď Prima nechystá.

Podoba nového webu iPrima.cz (kliknutím zvětšíte)

hp

clanek-max

muj-program

tv-program

vyhledavani

-mav-