ČT: První republika, Trapný padesátky či Soudce AK

úterý, 25. července 2017, 11:50 TV MediaGuru

Česká televize představila své pořady pro letošní podzimní vysílání.

Česká televize nabídne v letošním podzimním vysílání tři nové seriály. Patří k nim druhá řada seriálu První republika, nové díly seriálu Život a doba soudce AK a také komediální seriál Trapný padesátky.

Seriály První republika a Život a doba soudce AK se tak do vysílání vracejí s druhým pokračováním. "Obě nové řady posunují předchozí řady dál a myslím si, že přinesou nový pohled," uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák. 

Děj nové řady seriálu První republika se posouvá o osm let, tedy do roku 1928, do období, které charakterizuje prudký společenský i technologický pokrok. V pokračování se znovu objevují ústřední postavy první série i nové motivy a nové postavy.

Nová řada seriálu Život a doba soudce AK má přinést řadu posunů. Na seriálu se tentokrát podíleli čtyři režiséři, z nichž tři jsou držiteli Českých lvů, Robert Sedláček, Bohdan Sláma, Radim Špaček a Petr Marek. Ústřední postavu opět ztvární David Švehlík.

Premiéru bude mít seriál Trapný padesátky, komediální seriál o třech ženách. Hlavních rolí se zhostily Klára Melíšková, Alena Mihulová a Pavla Tomicová. 

Ze zábavních pořadů odvysílá Česká televize dva původní formáty. Prvním je Zdravotní test národa a druhým nové díly pořadu Tajemství těla. 

V oblasti dokumentu a publicistiky přinese ČT na podzim přes čtyřicítku nových projektů. Novinkou je například projekt Olgy Špátové Rodiče napořád, ve kterém sleduje těžké osudy dětí bez rodičů. Představí se také dokument Uzamčený svět z teplické věznice či docusoap Světský o životě lidí, kteří většinu času tráví na pouťových či cirkusových štacích.

Nové projekty se obrací k tématu českých dějin. Dokumentární cyklus Čechoslováci v gulagu se opírá i o dosud nepublikované archivní materiály KGB. Šestnáctidílný cyklus Příběhy 20. století má zmapovat dosud nezpracované fenomény, které provázely tzv. normalizaci. Ve vysílání ČT se na podzim objeví i nové díly GENu či Českého žurnálu.

Ze zahraničních seriálů uvede ČT na podzim například seriály Šťastné údolí (Happy Valley) nebo V pasti (Trapped). Více o zahraničních seriálech jsme psali zde.

Podzimní vysílání ČT art bude ve znamení divadelních scén Husa na provázku a Divadla na Vinohradech. U příležitosti výročí obou scén se jim budou věnovat nové dokumentární cykly. Další se zaměří na primabalerínu Dariu Klimentovou nebo současné osobnosti výtvarného umění.

Dětský kanál ČT:D přinese na podzim mj. pokračování vůbec prvního českého sitcomu pro děti v druhé řadě seriálu Mazalové.

Výběr z novinek České televize, podzim 2017

První republika II

Druhá řada dobového seriálu, přinášející třináctidílné pokračování života rodiny Valentů. Hrají: Markéta Častvaj Plánková, Jiří Vyorálek, Ján Koleník, Kristýna Liška Boková či Jan Vlasák.

Zdroj: ČT
Zdroj: ČT

Život a doba soudce AK II

Druhá řada seriálu o soudci Adamu Klosovi, který už nesoudí rodinné spory, ale ty nejtěžší zločince. Hrají: David Švehlík, Daniela Kolářová či Marek Daniel.

Zdroj: ČT
Zdroj: ČT

Trapný padesátky

Dvanáctidílný komediální seriál  natočený podle scénáře spisovatelky Ireny Obermannové o ženách "za zenitem, které začínají zrovna žít". Hrají: Klára Melíšková, Alena Mihulová, Pavla Tomicová, Berenka Kohoutová či Václav Kopta.

Zdroj: ČT
Zdroj: ČT

Zdravotní test národa

Nový zábavně-vědomostní pořad odhalující fakta o zdravotním stavu české populace. Moderuje: Dalibor Gondík.

Zdroj: ČT
Zdroj: ČT

Tajemství těla

Nové díly zábavné show o lidském těle, moderují: Martin Dejdar, Petr Vacek

Zdroj: ČT
Zdroj: ČT

Materiály k podzimnímu vysílání si můžete prohlédnout zde: presskit_podzim2017_web

-mav-