Dabing Street půjde na ČT od ledna příštího roku

pondělí, 24. července 2017, 07:00 TV MediaGuru

Nový dvanáctidílný seriál Dabing Street nasadí ČT do prime-time od ledna 2018.

Nedávno dotočený dvanáctidílný seriál Dabing Street nasadí Česká televize do vysílání v lednu příštího roku. Nasazen bude v programu od 21. hodin. ČT to uvedla na festivalu Colours of Ostrava.

Komediální seriál Petra Zelenky vypráví příběh dabingového studia Zero, který po smrti majitele zdědí jeho manželka Eva v podání Kláry Melíškové. Studiu se ale nedaří, má dluhy a další problémy. Technici Pavel a Karel, které hrají Václav Neužil a Hynek Čermák, Evě pomáhají. Další zaměstnankyni studia ztvárnila Tereza Voříšková. Aby dostalo studio bankovní úvěr, přijme Eva syna bankovního ředitele Davida, kterého ztvární Marek Adamczyk.

Klára Melíšková s režisérem Petrem Zelenkou (foto: ČT)
Klára Melíšková s režisérem Petrem Zelenkou (foto: ČT)
Klára Melíšková s Terezou Voříškovou
Klára Melíšková s Terezou Voříškovou (foto: ČT)
Režisér Petr Zelenka s Hynkem Čermákem
Režisér Petr Zelenka s Hynkem Čermákem (foto: ČT)

„Myslím, že překvapením pro diváky bude Miroslav Krobot, který hraje režiséra Jandu. Ten je znám tím, že bije herce, nikdy dabing nedělal, ale oni potřebují schopného režiséra, který by byl ochoten dabovat. Skončí to skandálem, protože ve studiu napadne herce,“ uvedla kreativní producentka seriálu Kateřina Ondřejková. Herci postupně odmítají ve studiu pracovat a dabování se ujmou samotní technici. V seriálu hraje sám sebe Jiří Bartoška. Stejně tak se v něm objeví například Viktor Preiss nebo Ivan Trojan. 

Seriál vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou Petr Zelenka napsal pro Dejvické divadlo.

-stk-