ČT natáčí druhou řadu reality Dovolená ve starých časech

pátek, 11. srpna 2017, 10:35 TV MediaGuru

Česká televize připravuje pokračování pořadu, zaměří se na dobu průmyslové revoluce.

Druhá řada reality show Dovolená ve starých časech je situovaná do období průmyslové revoluce. Počátek druhé řady je zasazen do roku 1866, kdy se odehrála bitva u Hradce Králové. Česká televize začala před dvěma týdny pořad natáčet v žamberském Muzeu starých strojů a technologií.

Druhé řady se režijně opět ujala Zora Cejnková, která je zároveň autorkou námětu i scénáře. V pořadu soutěží dva pětičlenné týmy o deseti mužích a pěti ženách ve věku od 15 do 63 let. Během natáčení se například zapojí do boje za vyšší mzdu, zakusí česko-německé národnostní napětí, boj za jazyková práva, četnický zákrok nebo policejní vyšetřování politických deliktů i skutečného detektivního případu.

Dovolená ve starých časech je původním formátem České televize volně inspirovaným zahraničními vzory, např. Living history televize BBC. Princip spočívá v zasazení současníků do reality života vybraného historického období. „Nabízíme divákům historii zábavnou formou. Příběh ale plně odpovídá dobovým reáliím a všechny akce, které soutěžící zažijí, mají historický podklad. Pracujeme i se skutečnými novinami, články i fotografiemi tehdejší doby. Pořad bude rovněž doprovázet komentář, který historické souvislosti ukotví," vysvětluje kreativní producentka Lenka Poláková.

Pořad před dvěma lety vysílala ČT1 v druhém prime-timovém okně od 21:15, průměrně ho sledovalo 400 tisíc diváků starších 15 let při podílu 11 %. První řada byla situována do období protektorátu.

Dovolená ve starých časech II, foto: Česká televize
Dovolená ve starých časech II, foto: Česká televize

-mav-