Pizza Hut otevírá první pobočku, v ČR jich chce 70

středa, 30. srpna 2017, 10:00 Marketing MediaGuru

Značka Pizza Hut se vrací na český trh, kde plánuje do roku 2021 otevřít až 70 poboček.

pražském nákupním centru Palladium byla ve středu 30. srpna otevřena první restaurace Pizza Hut Express. Značka se tak po 13 letech vrací na český trh, tentokrát pod hlavičkou společnosti AmRest, jež provozuje ve střední a východní Evropě také kavárny Starbucks či restaurace KFC a Burger King.

Do roku 2021 má AmRest v plánu otevřít 70 restaurací Pizza Hut Express, v nichž zaměstná celkem 1 500 lidí. V Praze přibude ještě letos pobočka v pražském Centru Chodov, dále se značka rozšíří do dalších velkých měst, jako jsou Brno a Ostrava.

Pizza Hut Express představuje nový koncept, v němž je kladen důraz na pohodlí, vysokou kvalitu produktů a servis. „Velmi nás těší, že můžeme představit tento nový koncept v České republice. Ukázal se jako velmi úspěšný v Polsku i v Maďarsku, a jsme přesvědčeni, že stejně osloví i české zákazníky,“ říká Brand President Pizza Hut pro střední a východní Evropu Maciej Mausch.

Slavnostní otevření první pobočky Pizza Hut Express
Slavnostní otevření první pobočky Pizza Hut Express

Soustředí se na pět nejoblíbenějších druhů pizzy, které připraví přímo před zákazníkem z čerstvě udělaného těsta a čerstvých ingrediencí do pěti minut: Margherita, Quattro Formaggi, Prosciutto, Hawaii a Grande Pepperoni. Rovněž je však možné objednat si z dostupných ingrediencí pizzu na míru. Částečně budou využívány produkty od místních dodavatelů. Jejich podíl bude postupně zvyšován spolu s rostoucím počtem svých restaurací. Aktuálně jde především o čerstvou zeleninu a chlazené produkty, jako jsou sýry. Ceny pizzy začínají na 89 Kč.

Pizza Hut vstupuje na český trh v době, kdy do segmentu rychlých pizzerií vstupují noví hráči. V pražském obchodním centru Quadrio otevřela restaurace německého konceptu Vapiano. Španělská Telepizza zase koupila český koncept Forty’s Pizza. O vstupu uvažuje i třetí největší americká síť pizzerií Little Caesars.

-stk-